Ontdek hier welke subsidies, belastingvoordelen en leenmogelijkheden u kunt krijgen om uw woning of bedrijf te verduurzamen.

Overzicht van regelingen

Hieronder vindt u het overzicht van de regelingen en subsidies.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

BTW terugvragen zonnepanelen

9% BTW

Energiebespaarlening

Duurzame Monumenten-Lening

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

  • Wilt u als particulier een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse kopen of leasen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. De subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s. Meer informatie via RVO(externe link).

Regelingen voor ondernemers

Let op: in veel gevallen moet je de subsidie of de lening aanvragen voordat je de maatregelen uitvoert!  

Verenigingen van Eigenaars (VVE’s)

Voor Verenigingen van Eigenaars zijn er de volgende subsidies en leningen beschikbaar: 

Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE)

De SVVE is voor (gemengde) VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties.

Subsidieregeling coöperatie energieopwekking (SCE)

  • Energiecoöperaties en VVE’s worden met deze regeling gestimuleerd om in coöperatief verband in de eigen leefomgeving hernieuwbare elektriciteit op te wekken. Dit is een exploitatiesubsidie, de subsidie wordt uitgekeerd in een bedrag per geproduceerde kWh. Dit gaat via RVO(externe link).

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)

  • Een subsidieregeling voor energiebesparing voor VVE’s, woningverenigingen en wooncoöperaties. Er is subsidie voor energieadvies en energiebesparende maatregelen, waaronder isolatiemaatregelen of aanvullende energiebesparende maatregelen. Kijk op de website van RVO(externe link).

Energiebespaarlening voor VVE’s

Duurzaam Bouwloket

Bij het Duurzaam Bouwloket(externe link) kunt u terecht met al uw vragen over energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. Het Duurzaam Bouwloket wordt gefinancierd door de gemeente, daarom kunnen zij je voorzien van gratis en onafhankelijk advies. 

Coöperatie Duurzaam Maasgouw

De Coöperatie Duurzaam Maasgouw(externe link) is in 2018 opgericht door een vijftal vrijwilligers, die nu het eerste bestuur van de coöperatie vormen. De coöperatie is een burgerinitiatief uit de gemeente Maasgouw. Via de coöperatie kunt u veel tips krijgen over energiebesparing. Ook kunt u regelmatig gebruik maken van (korting)acties. Op de website is alle informatie te vinden.