De energiekosten zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Om u beter te ondersteunen gaat gemeente Maasgouw u helpen bij het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. Dit doen we samen met de bespaarcoach! 

Wat doet de bespaarcoach?

De bespaarcoach bespreekt tijdens een persoonlijke afspraak samen met u welke kleine energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn en hoe energie kan worden bespaard. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van radiatorfolie achter de radiator, het aanbrengen van tochtstrippen of het vervangen van uw verlichting voor ledlampen. Hij regelt meteen dat de maatregelen gratis worden uitgevoerd. 

Maar de bespaarcoach kijkt verder dan alleen de energiebesparende maatregelen. Ook kan hij samen met u kijken of u op andere vlakken nog geld kunt besparen, door bijvoorbeeld te wisselen van internetabonnement, zorgverzekering of wellicht heeft u nog recht op regelingen waar u nu geen gebruik van maakt.

Hoe werkt het? 

U ontvangt van ons een uitnodiging voor een gratis gesprek met de bespaarcoach als u ook de energietoeslag van ons heeft ontvangen. Een gesprek met de bespaarcoach is gratis als u een laag inkomen heeft. Dit is een inkomen dat niet hoger is dan het voor uw situatie geldende bedrag per maand. Deze inkomensgrenzen vindt u hieronder.

Inkomensgrenzen
Gezinssamenstelling21 jaar tot AOW-leeftijdVanaf AOW-leeftijd
Alleenstaande€ 1.322,18€ 1.470,80
Alleenstaande ouder€ 1.699,95 
Samenwonend/getrouwd€ 1.888,84€ 1.992,43

Inkomensgrenzen (per 1 juli 2022) zijn per maand inclusief vakantietoeslag, 120% van de bijstandsnorm.

Heeft u wel energietoeslag ontvangen maar nog geen uitnodiging gehad? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken met de bespaarcoach kunt u een e-mail sturen naar  bespaarcoach@gemeentemaasgouw.nl met hierin uw naam en telefoonnummer. Of u neemt telefonisch contact op via 0475 - 85 25 00 en vraagt naar Edwin.

Vervolgens:

  • Ontvangt u een bevestigingsmail wanneer uw aanvraag is binnengekomen.
  • De bespaarcoach neemt telefonisch contact met u op om een afspraak in te plannen
  • Bespaarcoach Edwin komt bij u op huisbezoek. Samen bespreekt u waar er mogelijkheden zijn om (energie) te besparen en welke energiebesparende maatregelen passend zijn voor uw woonsituatie.
  • Er wordt een afspraak gemaakt om de materialen te laten installeren. 
  • De installateur komt langs om energiebesparende materialen te installeren in uw woning.
 Bespaarcoach Edwin Theunisse
Bespaarcoach Edwin Theunisse

Goed om te weten

Een afspraak met de bespaarcoach, de energiebesparende materialen en de installatie zijn gratis als u aan de voorwaarden voldoet. Met energiebesparende maatregelen bedoelen we onder andere:

  • Tochtstrippen
  • Radiatorfolie
  • Deurborstels
  • Waterbespaarders
  • Ledlampen

De bespaarcoach en de installateurs die bij u langskomen zijn in dienst van de gemeente. Zij dragen zichtbaar een legitimatiebewijs van de gemeente Maasgouw.

Wat als mijn inkomen hoger is?

Als uw inkomen hoger is dan de inkomensgrenzen uit de bovenstaande tabel, dan kunt u geen gebruik maken van een gratis bezoek van de bespaarcoach. Wilt u toch een afspraak maken met een bespaarcoach, of wilt u een energieadvies ontvangen? Neem dan contact op met de adviseurs van Coöperatie Duurzaam Maasgouw(externe link). Hier kunt u tegen betaling een energieadvies laten uitvoeren.

Heeft u vragen?

Bel dan naar het nummer 0475 - 85 25 00 en vraag naar Edwin of stuur een mail naar bespaarcoach@gemeentemaasgouw.nl

Hulp bij geldzaken nodig?

Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Of heeft u schulden? We kunnen u helpen! Neem contact met ons op via 0475 - 25 59 50 of neem contact op met het Sociaal wijkteam.