Gemeente Maasgouw is verrassend mooi én gevarieerd. Ontdek de pareltjes van onze gemeente lopend, op de fiets of misschien wel te paard. Lees hieronder wat er allemaal te doen is!

Ga meteen naar

 • Evenementen

  Wilt u weten wat er in Maasgouw gebeurt? Hier vindt u een overzicht van lokale evenementen. Tip! Op Hart van Limburg en Uittips Limburg vindt u ook veel evenementen en activiteiten in onze regio.

  Thorn festival
 • Waterrecreatie

  Houdt u van waterrecreatie? Kom dan naar Maasgouw!

  boschmolenplas
 • Natuurgebieden

  Maasgouw heeft mooie en afwisselende natuur. Lees snel verder.

  Boschmolenplas

De mooiste routes van Midden-Limburg

Fietsen, wandelen of te paard door Limburg? De mooiste routes vindt u dankzij het Routebureau! Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft de taak recreatieve routes te maken en beheren, zodat u volop actief kunt genieten van al het moois dat Noord- en Midden-Limburg biedt! Nieuwsgierig? Bekijk hier alle routes.

Komt u tijdens uw fiets- en/of wandeltocht beschadigde bordjes en palen tegen, of mist u een bordje? Geef dit dan door via het meldpunt

Let op! Door werkzaamheden aan de stuw in Linne worden fietsers en wandelaars vanuit Linne en Heel omgeleid. Wandelaars volgens de omleiding volgens de fietsknooppunten. Wanneer: 15-29 april, 19-23 augustus, 16-20 september 2024. Vanuit Linne volgt men de (fiets)knooppunten 36-37-40-42-35-84. Vanuit Heel volgt men de (fiets)knooppunten 84-35-42-40-37-36. 

Wandelen in Stevensweert
Recreatie

Fietsen

Op de fiets Maasgouw en de Maasplassen ontdekken is puur genieten. Met hulp van fietsknooppunten stelt u zelf een mooie route samen. Het knooppuntensysteem sluit aan op de fietsknooppunten in België en Duitsland. Vergeet onderweg ook niet te stoppen om gebruik te maken van de Limburgse gastvrijheid bij een van de vele horecagelegenheden!

Via de VVV kunt u de mooiste routes van Maasgouw ontdekken. En kijk op www.oplaadpunten.nl waar in Maasgouw oplaadpunten voor uw e-bike zijn.

Wandelen

In Noord- en Midden-Limburg kun je heerlijk wandelen. Geniet van het waterrijke Maaslandschap, de bosrijke omgeving of van karakteristieke dorpskernen. Je vindt er maar liefst vijf uitgestrekte natuurgebieden: the Big Five van Limburg. Kijk op Hart van Limburg voor een routeplanner.

Tip! Leuke en bijzondere wandelingen:

Thorn de grote Hegge
paardrijden

Paardrijden en mennen

Maasgouw heeft een routenetwerk van ruim 45 kilometer bewegwijzerde ruiter-en menpaden. De routes maken deel uit van een gemeentegrens overschrijvend netwerk. Via een van de knooppunten kunt u uw eigen ruiter- of menroute uitstippelen.

Kunst en cultuur

Limburgers hebben een hart voor cultuur en kunst. Wil je een museum in Maasgouw bezoeken? Ga dan naar:

Rondleidingen

Via de VVV kunt u interessante rondleidingen volgen in Maasgouw. De VVV-gids neemt je mee naar de mooiste plekken en vertelt boeiende verhalen en leuke anekdotes. Ook het gidsenteam van Toertje Thorn laat u graag kennismaken met de historische en karakteristieke pareltjes in het Midden-Limburgse maaslandschap; Thorn en Wessem.

Kapellen, kerken en kruisen

Wilt u de kerken, kruisen en kapellen uit gemeente Maasgouw bezichtigen? Via Veldkruus.nl kunt u precies zien waar deze te vinden zijn. Ook kunt u hier de routes voor kruistochten vinden. U kunt deze routes wandelend of fietsend afleggen.

Thorn kerk

Bezoek de VVV

 • VVV Thorn 
  Wijngaard 14 in Thorn
  0475 - 561 085
  Bezoek de website van VVV Thorn
   
 • VVV Stevensweert
  Jan van Steffeswertplein 1 in Stevensweert
  0475 - 550 236
  Bezoek de website van VVV Stevensweert

Meer weten?