Gemeente Maasgouw is verrassend mooi én gevarieerd. Ontdek de pareltjes van onze gemeente lopend, op de fiets of misschien wel te paard. Lees hieronder wat er allemaal te doen is!

Ga meteen naar

De mooiste routes van Midden-Limburg

Fietsen, wandelen of te paard door Limburg? De mooiste routes vindt u dankzij het Routebureau! Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft de taak recreatieve routes te maken en beheren, zodat u volop actief kunt genieten van al het moois dat Noord- en Midden-Limburg biedt! Nieuwsgierig? Bekijk hier alle routes.

Komt u tijdens uw fiets- en/of wandeltocht beschadigde bordjes en palen tegen, of mist u een bordje? Geef dit dan door via het meldpunt

Wandelen in Stevensweert
Recreatie

Fietsen

Op de fiets Maasgouw en de Maasplassen ontdekken is puur genieten. Met hulp van fietsknooppunten stelt u zelf een mooie route samen. Het knooppuntensysteem sluit aan op de fietsknooppunten in België en Duitsland. Vergeet onderweg ook niet te stoppen om gebruik te maken van de Limburgse gastvrijheid bij een van de vele horecagelegenheden!

Via de VVV kunt u de mooiste routes van Maasgouw ontdekken. En kijk op www.oplaadpunten.nl waar in Maasgouw oplaadpunten voor uw e-bike zijn.

Wandelen

In Noord- en Midden-Limburg kun je heerlijk wandelen. Geniet van het waterrijke Maaslandschap, de bosrijke omgeving of van karakteristieke dorpskernen. Je vindt er maar liefst vijf uitgestrekte natuurgebieden: the Big Five van Limburg.

Kijk op Hart van Limburg voor een routeplanner.

Thorn de grote Hegge
paardrijden

Paardrijden en mennen

Maasgouw heeft een routenetwerk van ruim 45 kilometer bewegwijzerde ruiter-en menpaden. De routes maken deel uit van een gemeentegrens overschrijvend netwerk. Via een van de knooppunten kunt u uw eigen ruiter- of menroute uitstippelen.

Er is ook een brochure beschikbaar via de VVV winkels of de webshop. Of gebruik de online routeplanner.

Kunst en cultuur

Limburgers hebben een hart voor cultuur en kunst. Wil je meer weten over de Limburgse tradities, kunst en cultuur? Breng dan een bezoek aan een van de vele musea of bezienswaardigheden.

Rondleidingen

Via de VVV kunt u interessante rondleidingen volgen in Maasgouw. De VVV-gids neemt je mee naar de mooiste plekken en vertelt boeiende verhalen en leuke anekdotes. Ook het gidsenteam van Toertje Thorn laat u graag kennismaken met de historische en karakteristieke pareltjes in het Midden-Limburgse maaslandschap; Thorn en Wessem.

Kapellen, kerken en kruisen

Wilt u de kerken, kruisen en kapellen uit gemeente Maasgouw bezichtigen? Via Veldkruus.nl kunt u precies zien waar deze te vinden zijn. Ook kunt u hier de routes voor kruistochten vinden. U kunt deze routes wandelend of fietsend afleggen.

Thorn kerk

Meer weten?

Bezoek de VVV

 • VVV Thorn 
  Wijngaard 14 in Thorn
  0475 - 561 085
  Bezoek de website van VVV Thorn
   
 • VVV Stevensweert
  Jan van Steffeswertplein 1 in Stevensweert
  0475 - 550 236
  Bezoek de website van VVV Stevensweert

Digitale toeristische informatiepunten

Gemeente Maasgouw heeft 5 informatiezuilen van de VVV. Hierop kunt u eenvoudig vinden over wat er op welk moment in de regio te doen is. Maar ook het toeristisch aanbod van bedrijven in de regio. 

De informatiepunten bevinden zich in of bij de panden van:

 • Heel: Jumbo Roel Heerschap, Dorpsstraat 21.
 • Maasbracht: Restaurant De Kolentip, Tipstraat 8.
 • Stevensweert: Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak, Jan van Steffeswertplein 1.
 • Stevensweert: De Hompesche Molen, Bilt 1.
 • Wessem: Gasterie De Knip, Groenstraat 1.