Als gemeenten krijgen we steeds meer taken opgelegd vanuit de landelijke overheid. Daarnaast willen we inwoners van Maasgouw graag goed en snel helpen. Om dit goed te kunnen doen, werken we samen met gemeente Roerdalen en Echt-Susteren. De samenwerking tussen deze gemeenten heet Servicecentrum MER.

Taken en contact

Servicecentrum MER voert verschillende taken uit voor de drie gemeenten. Dit zijn taken op het gebied van vergunningen, toezicht, handhaving, participatie, zorg en ondersteuning. Daarnaast verzorgt het Servicecentrum MER de bedrijfsvoering voor de drie gemeenten. De teams Omgevingsdienst en Sociaal Domein kunt u direct telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Team Omgevingsdienst

De omgevingsdienst houdt zich onder andere bezig met vergunningen, handhaving en bouwtoezicht. U kunt de Omgevingsdienst direct bereiken via telefoonnummer: 0475 - 25 51 00.

Team Sociaal Domein

Team Sociaal domein houdt zich onder andere bezig met de bijstand, Wmo en andere regelingen voor mensen met een laag inkomen. U kunt dit Team direct bereiken via:

Andere vragen?

Heeft u andere vragen of weet u niet precies bij welke afdeling u moet zijn? Neem dan contact met ons op. Wij verbinden u dan door met de juiste persoon.

Algemeen Bestuur Servicecentrum MER

Het Algemeen Bestuur Servicecentrum MER bestaat uit de colleges van de drie gemeenten. S. Strous, burgemeester van Maasgouw, is de voorzitter van het Algemeen Bestuur. 

Bezoek de pagina Servicecentrum MER(externe link) op de website van gemeente Echt-Susteren voor meer informatie en belangrijke documenten.