Ontdek waar u alles te weten kunt komen over subsidies, belastingvoordelen en leenmogelijkheden om uw woning of bedrijf te verduurzamen.

Op de volgende websites vindt u een actueel overzicht van de regelingen en subsidies rondom duurzaamheid, energiebesparende maatregelen én tips om te verduurzamen.

Duurzaam Bouwloket

Bij het Duurzaam Bouwloket kunt u terecht met al uw vragen over energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. Het Duurzaam Bouwloket wordt gefinancierd door de gemeente. Daarom kunnen zij u voorzien van gratis en onafhankelijk advies.

Er zijn ook een aantal uitgebreidere telefonisch adviesgesprekken van 30 minuten beschikbaar. Wilt u hier gebruik van maken? Plan een telefonisch adviesgesprek in

Coöperatie Duurzaam Maasgouw

De Coöperatie Duurzaam Maasgouw is in 2018 opgericht door een vijftal vrijwilligers, die nu het eerste bestuur van de coöperatie vormen. De coöperatie is een burgerinitiatief uit de gemeente Maasgouw. Via de coöperatie kunt u veel tips krijgen over energiebesparing. Ook kunt u regelmatig gebruik maken van (korting)acties. 

Energiek Maasgouw

Kent u de website Energiek Maasgouw al? Hier vindt u informatie over het energiezuiniger maken van uw woning. Ook vindt u hier handige tips over subsidieregelingen. 

Bespaarcoach Maasgouw

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de bespaarcoach. De bespaarcoach bespreekt tijdens een persoonlijke afspraak samen met u welke kleine energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn en hoe energie kan worden bespaard. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van radiatorfolie achter de radiator, het aanbrengen van tochtstrippen of het vervangen van uw verlichting voor ledlampen. Hij regelt meteen dat de maatregelen gratis worden uitgevoerd.