Gemeente Maasgouw werkt aan een verhaal van Maasgouw. Dit verhaal bestaat uit een verzameling van belangrijke historische onderwerpen, personen, gebeurtenissen, objecten en archeologische vondsten. Samen vormen zij een canon van de geschiedenis van gemeente Maasgouw.

Wat is een Canon?

Misschien kent u de Canon van Nederland wel? Of de Canon van Limburg? Een Canon vertelt het historische verhaal van een land, een provincie of in dit geval een gemeente. Ook Maasgouw gaat nu een Canon samenstellen. Het afgelopen jaar gingen we samen met de musea en heemkundeverenigingen op zoek naar de verhalen van Maasgouw. De verschillende historische verhalen hebben we nu bijna compleet.  

Maasgoud

Op 30 november 2022 organiseerden we een inspiratiesessie voor ondernemers, heemkundeverenigingen en andere deelnemers. Samen onderzochten we welke verbindingen gemaakt kunnen worden tussen het rijke historische verleden van Maasgouw en toeristisch-recreatieve activiteiten. Welke onbenutte kansen liggen er? Hoe kunnen ondernemers aanhaken op het rijke verleden van Maasgouw? Samen kwamen we tot de conclusie dat Maasgouw met al haar cultuurhistorie 'goud' in handen heeft. Vandaar de naam: Maasgoud.

Tijdens de inspiratiesessie werd het logo voor Maasgoud gepresenteerd. Dit logo willen we gebruiken bij de promotie van onze cultuurhistorische erfenis.  Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

Heeft u nog aanvullingen of vragen? Laat het ons weten via erfgoed@gemeentemaasgouw.nl.