Sinds 1 maart kunt u bij gemeente Maasgouw uw rijbewijs online verlengen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). U kunt uw rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in het gemeentehuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Wist u dat u vanaf vandaag ook pasfoto's kan laten maken in het gemeentehuis?

Let op:

  • Online aanvragen is alleen mogelijk bij verlenging van uw rijbewijs of bij uitbreiding van de categorieën. 
  • Als u voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt, moet u hiervoor naar het gemeentehuis komen.

Digitaal aanvragen: hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via de website van RDW(externe link). In onderstaande video wordt dit ook uitgelegd.

Erkende fotograaf

Om uw rijbewijs online te kunnen verlengen, heeft u een pasfoto nodig, die gemaakt is door een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u via de Locatiewijzer van de RDW(externe link).  U kunt ook een pasfoto laten maken in de fotocabine in het gemeentehuis in Maasbracht.

Let op: u betaalt dus twee keer:
1.    Voor de foto.
2.    Voor de aanvraag van het rijbewijs.

Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen aan de balie in het gemeentehuis, Markt 36 in Maasbracht.  Een afspraak maken is niet nodig. Neem wel geldige legitimatie en uw oude rijbewijs mee.

Liever niet digitaal?

U kunt uiteraard ook nog altijd een rijbewijs aanvragen bij het loket Burgerzaken in het gemeentehuis in Maasbracht. Hiervoor maakt u een afspraak via de website of telefonisch via 0475 – 85 25 00.
 

Pasfoto's maken

In het gemeentehuis in Maasbracht kunt u nu ook gemakkelijk pasfoto's maken voor uw paspoort, identiteitsbewijs en rijbewijs. U vindt de pasfotocabine in de hal. Deze is beschikbaar tijdens de reguliere openingstijden, zonder afspraak.

U kunt ter plekke betalen met pin. Voor de foto's betaalt u het volgende:

  • Pasfoto’s voor paspoort, identiteitskaart of rijbewijs (5 stuks): € 9,00.
  • Pasfoto’s en handtekening voor online verlengen rijbewijs (4 stuks): € 13,00.