Steeds meer voortuinen in Maasgouw zijn deels of volledig bestraat. Meer en meer groen verdwijnt zo uit het straatbeeld. Terwijl de zomers warmer en buien extremer worden. Versteende tuinen vangen extreme buien en hoge temperaturen niet goed op. De gemeente wil die verstening van voortuinen een halt toe roepen. Onder het motto ‘Draag je steentje bij/weg’ riepen wij inwoners op hun voortuin te vergroenen. Ruim 90 inwoners gingen de uitdaging aan. Zij verruilden hun stenen voortuin voor een groene tuin. 

Doe mee en draag uw steentje bij/weg!

In het najaar van 2024 organiseert de gemeente weer zo’n actie voor alle inwoners van Maasgouw. Wij helpen u opnieuw een handje. Zo willen we ongeveer 50 tuinen vergroenen. Gaat u de uitdaging aan? Meld u snel aan. Want aanvragen handelen we af op basis van binnenkomst totdat het budget op is.

Wat houdt de actie in?

U krijgt van ons gratis aanplantadvies, we helpen u bij het ophalen van de stenen, het leveren van nieuwe tuinaarde en  bestellen plantjes voor uw tuin (tot een maximum van 18m²). 

Hoe gaat de actie in zijn werk?

  • Meld u aan voor de actie door een mail met uw naam en adres te sturen naar vergroenmee@gemeentemaasgouw.nl
  • U ontvangt van ons een informatiepakket over het vergroenen van uw tuin. U kiest de planten voor uw tuin en geeft uw keuze aan ons door. Een medewerker van de gemeente maakt u een plan afgestemd op uw voortuin en uw plantenkeuze.
  • Op een vooraf afgesproken datum ontvangt u een bigbag op uw adres. De stenen uit uw tuin kunt u zelf in de bigbag doen. Als u hiermee klaar bent, voeren wij deze bigbag af.
  • U ontvangt van ons voldoende teelaarde in de voortuin
  • In november 2024 kunt u uw planten ophalen bij de gemeenteloods in Maasbracht.
  • Daarna kunt u de planten zelf in uw voortuin zetten.