Als (startende) ondernemer heeft u soms vragen aan uw gemeente. U wilt bijvoorbeeld bouwen, uw bedrijf uitbreiden, een evenement organiseren of u heeft een vraag over bereikbaarheid. 

Aanspreekpunt

Uw eerste aanspreekpunt bij de gemeente is de bedrijfscontactfunctionaris van gemeente Maasgouw. Hij kan u op weg helpen met basisinformatie en hij brengt u in contact met afdelingen of instanties waar u met specifieke vragen terecht kunt. 

Vergunningen en meldingen

Als ondernemer zijn bepaalde activiteiten niet zonder meer toegestaan. Daarvoor is een melding of een vergunning nodig. Als u twijfelt of u een vergunning of melding nodig heeft, neem dan contact met ons op. Onze medewerkers kunnen direct aangeven wat u nodig heeft en waar uw aanvraag of verzoek aan moet voldoen.

KVK en het Ondernemersplein

De Kamer van Koophandel(externe link) is een plek waar veel specifieke informatie voor bedrijven voorhanden is. Zo heeft de KVK ook specifieke informatie voor starters(externe link) en biedt het Handelsregister(externe link) een goed overzicht van bedrijven en contacten. 

Bovendien heeft de KVK via het Ondernemersplein(externe link) een prima platform waarop checklists voor ondernemers zijn opgenomen, òòk waar het gaat om producten van de gemeente: voor bijvoorbeeld een omgevingsvergunning (bouwen, verbouwen, slopen, monumenten, natuur en milieu) kunt u hier online een vergunningencheck doen. Ondernemers kunnen voor feitelijk alle overheidsinformatie over regels en subsidies hier terecht.