Het Sociaal wijkteam is er voor ondersteuning, advies en hulp aan inwoners van de gemeente Maasgouw. U kunt bij het Sociaal wijkteam terecht met allerlei vragen. Niet alleen voor uzelf, maar ook als u iemand kent die hulp nodig heeft. Zij denken met u mee, ondersteunen u en helpen u te zoeken naar een passende oplossing voor uw vraag of wens. Hulp van het Sociaal wijkteam is gratis.

U kunt bij het Sociaal wijkteam terecht voor vragen, hulp of advies over onder andere:

Hoe werkt het Sociaal wijkteam? 

Als u contact opneemt met het Sociaal wijkteam krijgt u informatie en advies. Soms is een uitgebreider gesprek nodig. Dan komt er een medewerker bij u thuis om uw vraag of probleem te bespreken. U kunt er ook voor kiezen om op een andere plek af te spreken. Er mag altijd iemand (die u goed kent) bij het gesprek zijn.

Als u dat wilt, kunt u zich tijdens dit gesprek ook laten ondersteunen door een onafhankelijke ondersteuner van MEE. Geef dit aan als u een afspraak met het wijkteam maakt. Zij brengen u dan in contact met een onafhankelijk cliëntondersteuner van MEE.

Samen met het Sociaal wijkteam gaat u op zoek naar de beste oplossing voor uw vraag of probleem.

Inloopspreekuur

Heeft u vragen of zoekt u hulp? Kom dan langs tijdens ons inloopspreekuur. Dit is van:

  • Maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur.
  • Adres: Sociaal Maatschappelijk Centrum De Spil, Suikerdoossingel 49  in Maasbracht.

Vast contactpersoon

Bij het Sociaal wijkteam werken verschillende deskundigen samen. U krijgt één vast contactpersoon die ervoor zorgt dat iedereen goed samenwerkt. Krijgen er meer gezinsleden hulp? Dan zorgt uw vaste contactpersoon ervoor dat er niet langs elkaar heen wordt gewerkt.

Contact 

U kunt het Sociaal wijkteam bellen of mailen. Of u loopt even binnen tijdens het inloopspreekuur. U belt naar (0475) 85 25 00 of u kunt een e-mail sturen aan sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl .