Het Sociaal wijkteam is er voor alle inwoners van Maasgouw. U kunt er vragen stellen over gezondheid, opvoeden en opgroeien, over geld en inkomen, over mantelzorg en dagbesteding. Het Sociaal wijkteam geeft informatie, advies en hulp. Ook als u zich eenzaam voelt of als u iemand kent die ondersteuning nodig heeft, kunt u bij het Sociaal wijkteam terecht. Hulp van het Sociaal wijkteam is gratis.

Hoe werkt het Sociaal wijkteam? 

Als u contact opneemt met het Sociaal wijkteam krijgt u informatie en advies. Soms is een uitgebreider gesprek nodig. Dan komt er een medewerker bij u thuis om uw vraag of probleem te bespreken. U kunt er ook voor kiezen om op een andere plek af te spreken. Er mag altijd iemand die u goed kent bij het gesprek zijn.

Als u dat wilt kunt u zich tijdens dit gesprek laten ondersteunen door een onafhankelijke ondersteuner van MEE. Geef dit aan als u een afspraak met het wijkteam maakt. Zij brengen u dan in contact met een onafhankelijk cliëntondersteuner van MEE.

Samen met het Sociaal wijkteam gaat u op zoek naar de beste oplossing voor uw vraag of probleem.

Inloopspreekuur

Heeft u vragen of zoekt u hulp? Kom dan langs tijdens ons inloopspreekuur. Dit is van:

Maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur.

U vindt ons hier:

Sociaal Maatschappelijk Centrum De Spil
Suikerdoossingel 49
Maasbracht

Vast contactpersoon

Bij het Sociaal wijkteam werken verschillende deskundigen samen. U krijgt één vaste contactpersoon die ervoor zorgt dat iedereen goed samenwerkt. Krijgen er meer gezinsleden hulp? Dan zorgt uw vaste contactpersoon ervoor dat er niet langs elkaar heen wordt gewerkt.

Contact 

U kunt het Sociaal wijkteam bellen of mailen. Of u loopt even binnen tijdens het inloopspreekuur.
Bel: (0475) 85 25 00
Mail: sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl