Het Sociaal wijkteam is er voor ondersteuning, advies en hulp aan inwoners van de gemeente Maasgouw. U kunt bij het Sociaal wijkteam terecht met allerlei vragen. Niet alleen voor uzelf, maar ook als u iemand kent die hulp nodig heeft. Zij denken met u mee, ondersteunen u en helpen u te zoeken naar een passende oplossing voor uw vraag of wens. Hulp van het Sociaal wijkteam is gratis.

Inloopspreekuur en contact

Heeft u vragen of zoekt u hulp? Kom dan langs tijdens ons inloopspreekuur. Dit is van:

  • Maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur.
  • Adres: Sociaal Maatschappelijk Centrum De Spil, Suikerdoossingel 49  in Maasbracht.

U kunt het Sociaal wijkteam ook bellen of mailen. U belt naar 0475 - 85 25 00 of u mailt naar sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl .

Wat doet het Sociaal wijkteam?

U kunt bij het Sociaal wijkteam terecht voor vragen, hulp of advies over onder andere:

Hoe werkt het Sociaal wijkteam? 

Als u contact opneemt met het Sociaal wijkteam krijgt u informatie en advies. Soms is een uitgebreider gesprek nodig. Dan komt er een medewerker bij u thuis om uw vraag of probleem te bespreken. U kunt er ook voor kiezen om op een andere plek af te spreken. Er mag altijd iemand (die u goed kent) bij het gesprek zijn.

Als u dat wilt, kunt u zich tijdens dit gesprek ook laten ondersteunen door een onafhankelijke ondersteuner van MEE. Geef dit aan als u een afspraak met het wijkteam maakt. Zij brengen u dan in contact met een onafhankelijk cliëntondersteuner van MEE.

Samen met het Sociaal wijkteam gaat u op zoek naar de beste oplossing voor uw vraag of probleem.

Vast contactpersoon

Bij het Sociaal wijkteam werken verschillende deskundigen samen. U krijgt één vast contactpersoon die ervoor zorgt dat iedereen goed samenwerkt. Krijgen er meer gezinsleden hulp? Dan zorgt uw vaste contactpersoon ervoor dat er niet langs elkaar heen wordt gewerkt.