Vorige week woensdag was de officiële opening van de minibieb bij het Baekerhoes in Brachterbeek. Sindsdien kan iedereen die wil, daar een boek uitzoeken om te lezen. De minibieb is een initiatief van Desirée van Montfort uit Brachterbeek en is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds. Desirée vertelt hoe ze dit voor elkaar gekregen heeft. 

“Met het idee voor een minibieb liep ik al wat langer rond. Door mijn werk in de kinderopvang ben ik veel bezig met taal. Ik vind het belangrijk dat kinderen zo jong mogelijk met taalontwikkeling beginnen. Alles is verwikkeld met taal! Vooral jongeren lezen niet meer zo graag en zitten veel achter de PlayStation of de tablet met Roblox. En natuurlijk vind ik het zelf heel leuk om te lezen.” 

Aan tafel

“Via via ben ik in contact gekomen met dorpscontactpersoon Wendy. Wendy vond de minibieb meteen een goed idee. We zijn aan tafel gaan zitten en hebben bedacht hoe we dit voor elkaar zouden kunnen krijgen. Wendy kwam met het idee voor de minibieb bij het Baekerhoes. Het bestuur van het Baekerhoes vond het gelukkig ook een goed idee.” 

Minibieb

Tekenen en knutselen

“Mijn dochter en ik hebben de minibieb ontworpen. Ze is nu 8 jaar en wilde graag mee helpen. We zijn samen gaan tekenen en knutselen. Papa heeft uiteindelijk gezorgd dat alle maten klopten. De mensen van PSW hebben in hun timmerwerkplaats de minibieb gemaakt. Heel leuk, met foto’s werd ik steeds op de hoogte gehouden van de vorderingen.” 

Leren delen

“Nee, aan boeken om de minibieb te vullen hebben we geen tekort. Ik had m’n dochter opdracht gegeven om eens in haar boekenkast te snuffelen om te kijken welke boeken ze zou kunnen afstaan. Dat was meteen een mooie manier om haar te leren om te delen! Natuurlijk heb ik ook bij mijn boeken gekeken. Via Facebook had ik een verzoekje geplaatst of mensen boeken over hadden. Daar werd op gereageerd en die boeken ben ik gaan ophalen hier en daar.”  

Boeken voor alle leeftijden

“Mensen mogen het boek na het lezen weer terugbrengen of een ander boek erin leggen, maar dat hoeft niet. Ik vind het vooral belangrijk dat de minibieb voor iedereen laagdrempelig toegankelijk is. Daarom is de minibieb gevuld met boeken met allerlei genres en voor alle leeftijden, van 0 tot en met 100.” 

Ook een goed idee voor de buurt of het dorp? 

Neem contact op met onze dorpscontactpersonen. Wendy is bereikbaar op 06 - 18 25 06 57 en Audrey op 06 - 57 41 59 76. E-mailen kan ook: dorpscontactpersoon@gemeentemaasgouw.nl