Gemeente Maasgouw is verrassend mooi én gevarieerd. Ontdek de pareltjes van onze gemeente lopend, op de fiets of misschien wel te paard. Lees snel verder over Mooi Maasgouw.

De mooiste routes van Midden-Limburg

Fietsen, wandelen of te paard door Limburg? De mooiste routes vindt u dankzij het Routebureau! Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft de taak recreatieve routes te maken en beheren, zodat u volop actief kunt genieten van al het moois dat Noord- en Midden-Limburg biedt! Nieuwsgierig? Bekijk hier alle routes.

Komt u tijdens uw fiets- en/of wandeltocht beschadigde bordjes en palen tegen, of mist u een bordje? Geef dit dan door via het meldpunt

Fietsen

Op de fiets Maasgouw en de Maasplassen ontdekken is puur genieten. Met hulp van fietsknooppunten stelt u zelf een mooie route samen. Het knooppuntensysteem sluit aan op de fietsknooppunten in België en Duitsland. Vergeet onderweg ook niet te stoppen om gebruik te maken van de Limburgse gastvrijheid bij een van de vele horecagelegenheden!

Via de VVV kunt u de mooiste routes van Maasgouw ontdekken. En kijk op www.oplaadpunten.nl waar in Maasgouw oplaadpunten voor uw e-bike zijn.

Wandelen

In Noord- en Midden-Limburg kun je heerlijk wandelen. Geniet van het waterrijke Maaslandschap, de bosrijke omgeving of van karakteristieke dorpskernen. Je vindt er maar liefst vijf uitgestrekte natuurgebieden: the Big Five van Limburg. Kijk op Hart van Limburg voor een routeplanner.

Paardrijden en mennen

Maasgouw heeft een routenetwerk van ruim 45 kilometer bewegwijzerde ruiter-en menpaden. De routes maken deel uit van een gemeentegrens overschrijvend netwerk. Via een van de knooppunten kunt u uw eigen ruiter- of menroute uitstippelen. Er is ook een brochure beschikbaar via de VVV winkels of de webshop. Of gebruik de online routeplanner.

Kunst en cultuur

Limburgers hebben een hart voor cultuur en kunst. Wil je meer weten over de Limburgse tradities, kunst en cultuur? Breng dan een bezoek aan een van de vele musea of bezienswaardigheden.

Rondleidingen

Via de VVV kunt u interessante rondleidingen volgen in Maasgouw. De VVV-gids neemt je mee naar de mooiste plekken en vertelt boeiende verhalen en leuke anekdotes. Ook het gidsenteam van Toertje Thorn laat u graag kennismaken met de historische en karakteristieke pareltjes in het Midden-Limburgse maaslandschap; Thorn en Wessem.

Meer weten?

Bezoek een VVV of servicepunt voor de beste tips over de regio! 

Digitale toeristische informatiepunten

Gemeente Maasgouw heeft 5 digitale toeristische informatiepunten van de VVV. Hierop is eenvoudig informatie te raadplegen over wat er op welk moment  in de regio te doen is , maar ook welk recreatief toeristisch aanbod de diverse bedrijven in de regio hebben. U kunt informatie zoeken over de thema’s: ‘zien en doen’, ‘eten en drinken’, ‘overnachten’ en ‘evenementen’. Alle informatie is beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels.

De informatiepunten bevinden zich in of bij de panden van:

Jumbo Roel Heerschap
Dorpsstraat 21
6097 AL Heel

Restaurant De Kolentip
Tipstraat 8
6051 CX Maasbracht

Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak
Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ Stevensweert

De Hompesche Molen
Bilt 1
6107 BM Stevensweert

Gasterie De Knip
Groenstraat 1
6019 AG Wessem

Handige links