Is uw (gezins)inkomen al langer dan een jaar niet hoger dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm? Heeft u niet te veel vermogen? Verricht u daarnaast minimaal zes uur per week onbetaald activiteiten die nuttig zijn voor uw omgeving? Dan heeft u mogelijk recht op de maatschappelijk actief bonus. De maatschappelijk actief bonus is een jaarlijkse, eenmalige financiële bijdrage. De bijdrage is een steuntje in de rug omdat we het waarderen dat u zich inzet voor uw omgeving.

Hoe werkt het?

Voorwaarden

  • U bent 27 jaar of ouder.
  • Uw (gezins)inkomen is al langer dan een jaar niet hoger dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Wat voor soort inkomen u heeft maakt niets uit.
  • U heeft niet te veel vermogen.
  • U verricht al minimaal 6 maanden voor 6 uur per week maatschappelijk nuttige activiteiten. Deze activiteiten worden gecoördineerd door een organisatie met een maatschappelijk doel.

Hoogte van de maatschappelijk actief bonus

Als u voldoet aan de voorwaarden heeft u één keer per jaar recht op een vergoeding van € 250,-.

Hoe vraagt u het aan?

U vraagt de maatschappelijk actief bonus aan door contact op te nemen met Servicecentrum MER via telefoonnummer 0475-255 950. Wij sturen u het juiste aanvraagformulier en een overzicht van de benodigde bewijsstukken toe.

Als de aanvraag niet compleet is, krijgt u een brief waarin staat welke stukken u nog moet inleveren. Het zal hierdoor langer duren voordat u een beslissing krijgt. Servicecentrum MER neemt binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag een besluit. Deze termijn mag eenmaal verlengd worden.

Bent u tevreden over deze pagina?