Met ruim 3600 inwoners is Linne één van de grotere kernen van Maasgouw. Als je de inwoners van Linne vraagt wat ze waarderen aan hun woonplaats, dan hoor je vaak “natuur, water en rust. En je bent zó in Roermond.”

Markt Linne

Ook is de natuur dichtbij. Loungen aan de Lus van Linne, struinen in de Linnerweerd en natuurlijk de Vlootbeek, die uitkomt in Duitsland. Door de goede bereikbaarheid kun je in Linne alle kanten op. Roermond is zelfs per fiets prima te bereiken. Linne heeft een basisschool en winkels voor de dagelijkse boodschappen. En niet te vergeten: de Weerderhof, het zwembad met speeltuin.

Historische pareltjes

Linne is een mooie mix van historie en uitgestrekte natuur. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, de fietsendrager heb je niet nodig. In de prachtige natuur zie je plots één van de historische pareltjes van Linne, zoals Kasteel ’t Huys Heysterum en Landgoed Ravenburg. Laat je verrassen door de mooie omgeving! Een bezoekje aan de stuw met de fiets (of wandelend) is ook zeker de moeite waard.

Leef Linne

We vinden het als gemeente belangrijk om actief samen te werken met bewonersoverlegorganisaties in onze gemeente. Dit is een organisatie die er voor alle inwoners van het dorp is en de leefbaarheid in het dorp wil vergroten. Bijvoorbeeld de dorpsraad, een wijkraad, bewonersgroep of dorpsoverleg.

In Linne is Leef Linne actief. Op hun website is ook een overzicht te vinden van activiteiten, de verenigingen en de BuurtWhatsapp. Het laatste nieuws is te lezen via Linner Nuuts.

Linne

Sla de kaart over en ga naar de tekstversie van: Linne

Tekstversie

Linne

Locatie

Linne is een mooie mix van historie en uitgestrekte natuur. 

Landgoed Ravenburg

Locatie

Landgoed Ravenburg is een rijksmonument en bestaat uit een herenhuis en een boerderijcomplex met stallen.

Adres

Weerd 7-8, 6067 BJ, Linne, NL

Kasteel ’t Huys Heysterum

Locatie

In de Linnerweerd ligt kasteel ’t Huys Heysterum. Het kasteel heeft een gevelsteen met het jaartal 1760.

Adres

Weerd 6, 6067 BJ, Linne, NL

Parochiekerk Heilige Martinus

Locatie

Kerkstraat 1
6067 BM Linne
Bezoek de website

Stuw Linne

Locatie

Stuw Linne is gelegen aan de Verbindingsweg.