Blijven deelnemen aan de samenleving. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het vaak niet. Bijvoorbeeld als u ouder wordt en soms de dag niet meer goed doorkomt. U heeft een beperking en kunt daardoor niet meer deelnemen aan het verenigingsleven. Misschien kampt u met vergeetachtigheid. Uw wereld wordt hierdoor snel kleiner, waardoor u zich eenzaam kunt voelen.

Een fijne dagbesteding, zoals Huiskamer Plus, kan dit voorkomen. In de Huiskamer Plus ontmoet u andere mensen die in een vergelijkbare situatie zitten. Er is van alles te doen. Zo kunt u een kaartje leggen, een oude hobby weer oppakken of juist iets nieuws leren. Gewoon gezellig met elkaar kletsen of de krant lezen kan natuurlijk ook in de huiselijke sfeer van de Huiskamer Plus. Er is plaats voor ongeveer 20 personen per keer. De groep wordt professioneel begeleid.

Wat is er te doen?

Het dagprogramma loopt van 9.30 uur tot 16.30 uur. U kunt ook een gedeelte van de dag komen. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur kunt u samen een warme maaltijd eten en aansluitend even rusten als u dat wilt.

Het programma van de dag verschilt per keer. Bij de invulling houden we zoveel mogelijk rekening met de wensen en mogelijkheden van de aanwezige gasten. Bij activiteiten kunt u denken aan:

  • Koffie drinken.
  • Samen de krant doornemen.
  • Creatieve activiteiten zoals schilderen, handwerken, figuurzagen of bloemschikken.
  • Spelen van spellen, geheugentraining, een wandeling maken of gymnastiekoefeningen.
  • Culturele activiteiten zoals muziek maken.
  • Het verzorgen van de maaltijd.

Tip! Kijk ook eens op de Facebookpagina's van de Huiskamers. U vindt daar leuke foto's van de activiteiten.

Wat kost het?

Deelname is gratis. Alleen als u mee wilt eten, betaalt u € 7,- per keer.

Huiskamer Plus Beegden

Gemeenschapshuis ’t Leuke
Leukenstraat 6
Beegden
Telefoonnummer: 06 - 13 70 74 49
E-mailadres: beegden@huiskamerplus.com
Volg Beegden op Facebook!

Open op: dinsdag, woensdag en vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur.

Huiskamer Plus Maasbracht

Suikerdoossingel 49
Maasbracht
Telefoonnummer: 06 43 85 90 15
E-mail: maasbracht@huiskamerplus.com
Volg Maasbracht op Facebook!

Open op: maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur.

Vervoer nodig?

Wilt u graag komen, maar heeft u geen vervoer? Wensbus Maasgouw kan u thuis ophalen en na bezoek aan de Huiskamer Plus weer thuis brengen. 

Vrijwilliger worden?

Vindt u het leuk om mee te helpen op één of meerdere dagdelen in een van de Huiskamers Plus? Dat zou fijn zijn! U kunt hiervoor contact opnemen met de begeleiding. Of loopt u een keer binnen tijdens de openingstijden. De koffie staat klaar.

Heeft u vragen?

U bent van harte welkom om de Huiskamer Plus te bezoeken. U hoeft zich niet vooraf aan te melden, maar dat kan wel. Neem dan contact op met de locatie die u wilt bezoeken. Of loop een keer binnen tijdens de openingstijden.