Durft u de post niet meer open te maken? Heeft u moeite om rond te komen? Heeft u geen of weinig spaargeld? Maakt u zich zorgen of u alle rekeningen kunt betalen? Zoek dan hulp! Op tijd hulp zoeken geeft rust! Er zijn verschillende soorten hulp. Deze hulp is gratis.

Sociaal wijkteam

Vindt u het moeilijk om uit te zoeken waar u kunt beginnen? Neem dan contact op met het Sociaal wijkteam. Zij wijzen u graag de weg naar de juiste hulp. U kunt bellen, mailen of binnenlopen bij het inloopspreekuur.

SchuldHulpMaatje

De SchuldHulpMaatjes in de gemeente Maasgouw helpen mensen om ernstige schulden te voorkomen. Ze helpen u ook om uit de schulden te komen.

Wat kan een Schuldhulpmaatje voor u doen?

• Uw SchuldHulpMaatje brengt samen met u uw administratie op orde. Zo krijgt u inzicht in uw inkomsten en uw uitgaven.
  • Samen kijkt u bijvoorbeeld ook of er onnodige abonnementen of verzekeringen lopen. Uw SchuldHulpMaatje helpt u dan bij het opzeggen.
  • Uw maatje maakt samen met u betalingsafspraken met uw schuldeisers.
  • Als het nodig is, helpt uw SchuldHulpMaatje u met het verzamelen van de gegevens waarmee schuldhulpverlening kan worden opgestart.

Door samen aan uw geldzaken te werken, krijgt u weer grip op uw situatie. Uw SchuldHulpMaatje blijft u net zo lang helpen tot u alleen verder kunt. Samen werkt u aan een schuldenvrije toekomst.

Meer weten?

Bel of mail de coördinator van Stichting Schuldhulp Maasgouw. Bel: 06 – 51 11 93 56 of mail: coördinator@schuldhulpmaasgouw.nl.

Algemeen Maatschappelijk Werk

Het Algemeen Maatschappelijk Werk – Midden-Limburg geeft hulp, informatie en advies aan mensen met geldproblemen. Ook verzorgt het AMW cursussen en workshops over geldzaken.

U kunt een afspraak maken of langskomen tijdens het spreekuur.

Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg
Zandkuilweg 8
6051 HV Maasbracht
www.amwml.nl

Schuldhulpverlening Plangroep

Soms zijn de schulden zo hoog dat schuldhulpverlening nodig is. U krijgt dan hulp om uw schulden af te lossen. Daarvoor maakt de schuldhulpverlening samen met u en uw schuldeisers een plan met afspraken.

In Maasgouw helpt PLANgroep mensen met schulden. PLANgroep biedt schuldhulpverlening en budgetbeheer. Deze hulp is gratis.

Aanmelden en meer informatie

Plangroep werkt vanuit Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht. Maak een afspraak via het algemene nummer van de gemeente. Aanmelden via het webloket van Plangroep kan ook. Na aanmelding neemt de medewerker van Plangroep contact met u op.

Aanmelden via het webloket Plangroep