Durft u de post niet meer open te maken? Heeft u moeite om rond te komen? Heeft u geen of weinig spaargeld? Maakt u zich zorgen of u alle rekeningen kunt betalen? Zoek dan hulp! Op tijd hulp zoeken geeft rust! Er zijn verschillende soorten hulp. Deze hulp is gratis. 

Sociaal wijkteam

Vindt u het moeilijk om uit te zoeken waar u kunt beginnen? Neem dan contact op met het Sociaal wijkteam. Zij wijzen u graag de weg naar de juiste hulp. U kunt bellen, mailen of binnenlopen bij het inloopspreekuur. 

SchuldHulpMaatje

De SchuldHulpMaatjes in de gemeente Maasgouw helpen mensen om ernstige schulden te voorkomen. Ze helpen u ook om uit de schulden te komen. 

Wat kan een Schuldhulpmaatje voor u doen?

  • Uw SchuldHulpMaatje brengt samen met u uw administratie op orde. Zo krijgt u inzicht in uw inkomsten en uw uitgaven. 
  • Samen kijkt u bijvoorbeeld ook of er onnodige abonnementen of verzekeringen lopen. Uw SchuldHulpMaatje helpt u dan bij het opzeggen.
  • Uw maatje maakt samen met u betalingsafspraken met uw schuldeisers.  
  • Als het nodig is, helpt uw SchuldHulpMaatje u met het verzamelen van de gegevens waarmee schuldhulpverlening kan worden opgestart.

Door samen aan uw geldzaken te werken, krijgt u weer grip op uw situatie. Uw SchuldHulpMaatje blijft u net zo lang helpen tot u alleen verder kunt. Samen werkt u aan een schuldenvrije toekomst.

Meer weten?

Bel of mail de coördinator van Stichting Schuldhulp Maasgouw(externe link). Bel: 06 – 51 11 93 56 of mail: coördinator@schuldhulpmaasgouw.nl.

Schuldhulpverlening Plangroep

Soms zijn de schulden zo hoog dat schuldhulpverlening nodig is. U krijgt dan hulp om uw schulden af te lossen. Daarvoor maakt de schuldhulpverlening samen met u en uw schuldeisers een plan met afspraken.

In Maasgouw helpt PLANgroep mensen met schulden. PLANgroep biedt schuldhulpverlening en budgetbeheer. Deze hulp is gratis.

Aanmelden en meer informatie

Plangroep werkt vanuit Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht. Maak een afspraak via 0345 - 479 779. PLANgroep is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur. 

Aanmelden via het webloket van Plangroep kan ook. Na aanmelding neemt de medewerker van Plangroep contact met u op. 

Aanmelden via het webloket Plangroep(externe link)

Algemeen Maatschappelijk Werk

Het Algemeen Maatschappelijk Werk – Midden-Limburg geeft hulp, informatie en advies aan mensen met geldproblemen. Ook verzorgt het AMW cursussen en workshops over geldzaken. U kunt een afspraak maken of langskomen tijdens het spreekuur. 

Contactgegevens

Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg 
Zandkuilweg 8 
6051 HV Maasbracht 
(088) 6560600 
www.amwml.nl(externe link)

Wat doen wij aan vroegsignalering van schulden?

Geldproblemen zorgen voor stress. Schulden maken uw leven op allerlei manieren moeilijker. Daarom willen wij mensen met geldzorgen vroeg helpen. Hoe eerder u hulp krijgt, hoe gemakkelijker problemen kunnen worden opgelost. Wij noemen dit vroegsignalering van schulden.

De regering heeft de gemeenten de wettelijke taak gegeven om mensen met betalingsachterstanden al vroeg hulp te bieden. Wij werken daarom samen met zorgverzekeraars, woningcorporaties, energiemaatschappijen en WML. Als iemand de rekeningen van deze organisaties niet betaalt, krijgen wij een seintje. Want betalingsachterstanden zijn vaak een teken dat er geldproblemen zijn.

Gratis hulp bij een of meerdere meldingen van betalingsachterstand

Als er op uw adres een betalingsachterstand gemeld wordt, nemen we contact met u op. U krijgt dan van ons een brief, kaartje, sms, telefoon of e-mail. Wij bieden u dan gratis hulp aan om uw geldproblemen op te lossen.

Zijn er meer meldingen van betalingsachterstanden op uw adres? Dan geven wij dit door aan Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) Midden-Limburg(externe link). Zij komen bij u langs om u te helpen. U krijgt hierover vooraf een brief. Ook deze hulp is gratis.

Bij het doorgeven van uw gegevens gelden de regels van de AVG. Lees hier hoe wij omgaan met uw privacy.

Sociaal Raadslieden

Bij de Sociaal Raaslieden kunt u terecht met vragen over bijvoorbeeld belastingen, toeslagen, uitkeringen, schulden, arbeidsrecht, familierecht, kosten voor school en wonen. Zij kunnen u ook helpen met het invullen van formulieren, bij het schrijven van een brief of klacht of hoe u het beste een bezwaarschrift kunt opstellen. Als het nodig is, bemiddelen ze ook tussen instanties en cliënten. De hulp van de Sociaal Raadslieden is gratis.

Contact op een manier die bij u past

Komt langs:

  • op maandag tussen 09:00 en 11:00 uur in het Bibliocenter in Maasbracht (Suikerdoossingel 49);
  • op dinsdag tussen 14:00 tot 15:30 uur in het Bibliocenter in Heel (Sportparklaan 56).

Bel of mail

Bellen kan tijdens het telefonisch spreekuur op maandag tussen 13:00 en 15:00 uur en op woensdag tussen 15:00 en 17:00 uur. Het telefoonnummer is 088 - 65 60 697. Natuurlijk kunt u uw vraag ook mailen naar raadsliedenmaasgouw@amwml.nl.