Beegden heeft een prachtige oude kern met mooie, verbouwde oude dorpsboerderijen uit de 18e en 19e eeuw. Hier wonen meer dan 1.800 mensen.

Molen in Beegden

Actief en betrokken dorp

Het straatbeeld van Beegden is divers, maar in balans. Je vindt er mooie nieuwbouwwijken, maar ook cultuurhistorische gebouwen. Kinderen kunnen in het eigen dorp naar de basisschool. Het verenigingsleven in Beegden is heel actief. Samen zorgen de inwoners ervoor dat er niemand buiten de boot hoeft te vallen.

De natuur dichtbij

Aan de rand van Beegden ligt het prachtige natuurgebied de Beegderheide. Hier kun je heerlijk struinen in de natuur en even helemaal uitwaaien na een lange dag. De Beegderheide is een afwisselend gebied dat bestaat uit bossen, water en heideterreintjes. Karakteristiek zijn het rijke reliëf en het grote aantal vennetjes. 

Wat is er te zien?

Beegden heeft een prachtige oude dorpskern. Nieuwbouw en mooi verbouwde oude dorpsboerderijen uit de 18e en 19e eeuw vormen een harmonieus dorpsbeeld. Het middelpunt is de Sint Martinuskerk. Deze kerk is gebouwd na de 2e Wereldoorlog omdat de oude kerk in 1944 werd opgeblazen.

Aan de rand van het dorp, gelegen tegen de Beegderheide ligt de Sint Lindertmolen, een standaardmolen uit 1856. Opvallend bij deze standaardmolen is het wachthuisje op het balkon van de molen. Deze molen is toegankelijk voor bezoekers.

Een van de oudste gebouwen is Huis Nederhoven, in de volksmond ’t Kesjtieël genoemd. Volgens de muurankers is het huis in 1614 gebouwd als jachthuis. De bijgelegen paardenstallen, remise, schuren en boerderijwoningen dateren van midden 18e eeuw. Een ander opmerkelijk gebouw is Huis Beegden. De hoeve stamt uit eind 18e eeuw en behoorde ooit bij een groot herenhuis. Huis Beegden vormt het middelpunt van het wooncomplex ‘Krijtenberg’.

Beegden

Sla de kaart over en ga naar de tekstversie van: Beegden

Tekstversie

Beegden

Locatie

Beegden

Heilige Martinuskerk

Adres

Kerkstraat 2, 6099 BV, Beegden, NL

Sint Lindertmolen

Adres

Molenstraat 69, 6099 AJ, Beegden, NL

Landgoed Nederhoven

Adres

Nieuwstraat 65, 6099 AA, Beegden, NL