De AED is een makkelijk te bedienen apparaat. Hiermee kunt u een elektrische schok geven aan iemand met een hartstilstand. In Maasgouw vindt u ook AED-apparaten.

Is er spoed?

Bel altijd eerst 112.

Als u 112 belt, dan: 

  • Zegt de meldkamer wat u moet doen.
  • Gaat er een melding naar hartslagnu.nl. Daar zorgen ze ervoor dat er direct iemand – een burgerhulpverlener – de dichtstbijzijnde AED gaat halen én dat er een burgerhulpverlener naar het slachtoffer toe gaat.
  • Komt er een ambulance.

Wat is een AED?

De AED is een makkelijk te bedienen apparaat. Hiermee kunt u een elektrische schok geven aan iemand met een hartstilstand. Door de schok kan het hart weer op gang komen. Het is belangrijk dat iemand met een hartstilstand binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Daarom is het goed als mensen weten hoe je een AED-apparaat gebruikt. EHBO-verenigingen geven cursussen reanimatie- en AED. Deze cursussen worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar.

Op de website www.hartslagnu.nl leest u meer over burgerhulpverlening.

AED-apparaten in gemeente Maasgouw

De plekken met AED-apparaten in de gemeente Maasgouw die in beheer zijn van de gemeente, staan op het kaartje dat u hieronder kunt downloaden. Bedrijven en organisaties hebben soms ook AED-apparaten. Niet alle apparaten staan – dus –op het kaartje.

Op hartslagnu.nl staat een overzicht van alle geregistreerde AED’s.