Het Bibliocenter Maasbracht is meer dan een bibliotheek. Je kan hier ook cursussen volgen of terecht voor hulp. Maar natuurlijk kun je hier ook nog steeds boeken lezen en lenen. 

Iedereen is welkom bij Bibliocenter. Er is echt van alles te doen, voor alle leeftijden. Je kunt deelnemen aan heel veel leuke activiteiten! Een bibliotheekabonnement is voor deelname aan activiteiten niet nodig.

Ga direct naar de agenda(externe link)

Welke cursussen zijn er?

De volgende cursussen worden (doorlopend) aangeboden. 

  • Informatiepunt digitale overheid: tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan langs!
  • Tel mee met Taal: je hebt het elke dag nodig. Lezen en schrijven is niet voor iedereen even gemakkelijk. Ken je iemand die graag beter Nederlands wil leren spreken, schrijven of lezen? Of wil je zelf je kennis van de Nederlandse taal verbeteren? Volg dan de gratis taalcursus Tel mee met taal bij Bibliocenter. 
  • Taalcafé: wil je beter Nederlands leren spreken? Kom langs bij het Taalcafé in Heel of Maasbracht. Hier kun je op een leuke, ontspannen manier samen oefenen met de Nederlandse taal.
  • Energieloket Maasgouw: Wil je weten hoe je je woning energiezuiniger kunt maken? Vind je het lastig om te bepalen hoe je dit het beste kunt aanpakken? Heb je een specifieke vraag over energie besparen of het verduurzamen van je woning, dan kun je terecht op het wekelijkse energiespreekuur van de Coöperatie Duurzaam Maasgouw.
  • Spreekuur Sociaal Raadslieden: heb je moeite om de weg te vinden in het woud van voorzieningen, wetten en regels? Kom langs voor vrijblijvend advies, informatie en ondersteuning. 
  • Er worden nog meer gratis cursussen en activiteiten verzorgd. Zoals voorlezen voor peuters, de babybieb of cursussen, zoals 'omgaan met de smartphone'.