Veel bewoners maken stappen in het verduurzamen van hun woning. Een duurzame woning is niet alleen comfortabeler, maar u verbruikt ook minder elektriciteit of gas. Dat scheelt in energiekosten. Zeker met de hoge energieprijzen van nu is dat aantrekkelijk.

Er zijn verschillende manieren waarop u hierin geholpen kan worden, bijvoorbeeld voor de financiering of via advies. Een overzicht vindt u hieronder.

Subsidies voor energiebesparing

Er zijn verschillende subsidies, belastingvoordelen en leenmogelijkheden mogelijk die u helpen om uw woning te verduurzamen. Ook kan het Duurzaam Bouwloket u helpen bij advies over subsidies.

Duurzaam Bouwloket

Bij het Duurzaam Bouwloket kunt u terecht met al uw vragen over energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. Ook kunnen zij u helpen bij praktische zaken, bijvoorbeeld welke maatregelen het beste eerst genomen kunnen worden of de beoordeling van offertes. Het Duurzaam Bouwloket wordt gefinancierd door de gemeente, daarom kunnen zij u voorzien van gratis en onafhankelijk advies.

Coöperatie Duurzaam Maasgouw

De Coöperatie Duurzaam Maasgouw is een burgerinitiatief uit gemeente Maasgouw. Via de coöperatie kunt u veel tips krijgen over energiebesparing. Ook kunt u regelmatig gebruik maken van (korting)acties. 

Duurzame Huizenroute

De Duurzame Huizen Route is een platform met voorbeeldverhalen over duurzaam wonen & (ver)bouwen. Jaarlijks is er tweemaal in het najaar een evenement waarbij huiseigenaren hun woning open voor bezoekers. Maar ook gedurende het jaar staan deelnemers open voor het delen van hun ervaringen over het verduurzamen van hun woning.

Naar aardgasvrij

Nederland gaat in 2050 ‘van het gas af’. Dit houdt in dat na 2050 niemand meer kan koken of verwarmen op aardgas. Alle woningen van het aardgas afhalen is een enorme klus. Lees hoe we dit aanpakken in gemeente Maasgouw.