Veel bewoners maken stappen in het verduurzamen van hun woning. Een duurzame woning is niet alleen comfortabeler, maar u verbruikt ook minder elektriciteit of gas. Dat scheelt in energiekosten. Zeker met de hoge energieprijzen van nu is dat aantrekkelijk.

Er zijn verschillende manieren waarop u hierin geholpen kan worden, bijvoorbeeld voor de financiering of via advies. Een overzicht vindt u hieronder.

Subsidies voor energiebesparing

Er zijn verschillende subsidies, belastingvoordelen en leenmogelijkheden mogelijk die u helpen om uw woning te verduurzamen. Ook kan het Duurzaam Bouwloket u helpen bij advies over subsidies.

Duurzaam Bouwloket

Bij het Duurzaam Bouwloket(externe link) kunt u terecht met al uw vragen over energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. Ook kunnen zij u helpen bij praktische zaken, bijvoorbeeld welke maatregelen het beste eerst genomen kunnen worden of de beoordeling van offertes. Het Duurzaam Bouwloket wordt gefinancierd door de gemeente, daarom kunnen zij u voorzien van gratis en onafhankelijk advies.

Gemeente Maasgouw stelt een beperkt aantal uitgebreidere telefonisch adviesgesprekken van 30 minuten beschikbaar. Wilt u hier gebruik van maken? Plan een telefonisch adviesgesprek in(externe link)

Coöperatie Duurzaam Maasgouw

De Coöperatie Duurzaam Maasgouw(externe link) is een burgerinitiatief uit gemeente Maasgouw. Via de coöperatie kunt u veel tips krijgen over energiebesparing. Ook kunt u regelmatig gebruik maken van (korting)acties. 

Duurzame Huizenroute

De Duurzame Huizen Route(externe link) is een platform met voorbeeldverhalen over duurzaam wonen & (ver)bouwen. Jaarlijks is er tweemaal in het najaar een evenement waarbij huiseigenaren hun woning open voor bezoekers. Maar ook gedurende het jaar staan deelnemers open voor het delen van hun ervaringen over het verduurzamen van hun woning.

Publicaties

Hier zijn een aantal publicaties van de gemeente vinden.

Duurzaamheidskrant

In Maasgouw werken we aan een gezonde en groene leefomgeving. Steeds meer mensen dragen hun steentje bij. Het gevoel dat we allemaal iets kunnen doen groeit. Net als het besef dat al die stappen, klein of groot, meehelpen op weg naar een duurzame gemeente. En de winst? We worden steeds “groener” in Maasgouw. Daarom hebben wij in 2022 een speciale duurzaamheidskrant uitgebracht. 

Lees de duurzaamheidskrant online(externe link)

Energie nieuwsbrief

In 2023 is de Energienieuwsbrief verspreid onder huizenbezitters in Maasgouw. Hierin leest u van alles over het verduurzamen van uw woning en het besparen van energie. U kunt deze hieronder downloaden.