In juni is gestart met de werkzaamheden voor de herinrichting van de dorpskern Stevensweert. Die werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer BLM wegenbouw en duren tot mei 2023. Intussen bereidt de gemeente verdere werkzaamheden voor. Daarover leest u meer op deze pagina.

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden in Stevensweert (oude kern) bestaan uit twee fasen:

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van fase 2. Die fase wordt momenteel door de gemeente samen met adviesbureau RA+ voorbereid. De basis hierbij is de blauwdruk die we hebben vastgesteld  voor zowel fase 1 als fase 2.

Planning fase 2

Hieronder is de planning te zien. Deze is in het kort als volgt:

  • Juli '22 - start uitwerking tekeningen
  • Nov/dec. '22 - ontwerp van de tekeningen liggen ter inzage
  • Jan/febr. '23 - aanbesteding van de werkzaamheden
  • Mei/juni '23 - start werkzaamheden fase 2
  • Mei/juni '24 - eind werkzaamheden fase 2

Plannen ter inzage

De werkzaamheden aan de Markt en het Jan van Steffeswertplein in Stevensweert vorderen gestaag. Als alles volgens planning verloopt, wordt het eerste deel van de reconstructie in Stevensweert in mei volgend jaar afgerond. Aansluitend aan fase 1 wil de gemeente zo snel mogelijk met het tweede deel van de reconstructie starten. 

Van maandag 19 december tot woensdag 1 februari 2023 ligt het plan voor de reconstructie van fase 2 voor iedereen ter inzage. U kunt het plan inzien in het gemeentehuis op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. Daarnaast zijn de plannen ook online hieronder te downloaden.

Meer informatie

Wilt u tijdens de inzageperiode een toelichting op de plannen? Maak dan een afspraak met Luc Graus, afdeling Beheer, telefoonnummer (0475) 85 25 00.

Vragen?

Vragen voor de gemeente stelt u aan Luc Graus. Dit kan via het algemene nummer.

Hoe blijf ik op de hoogte van de werkzaamheden?

De gemeente houdt u op de hoogte over de werkzaamheden: