Starters op de woningmarkt kunnen in aanmerking komen voor een starterslening. Hiermee kunnen we u helpen bij het kopen van een woning in Maasgouw. De starterslening overbrugt het verschil tussen de kosten van de woning en de hypotheek die u krijgt. Het bedrag dat u kunt lenen is maximaal € 56.000.

Hoe werkt het?

Om in aanmerking te komen voor een starterslening moet u voldoen aan enkele voorwaarden. Zo kunt u de starterslening alleen aanvragen bij de aanschaf van uw eerste woning. Ook mag de maximale koopsom van de woning niet hoger zijn dan € 280.000. Meer informatie vindt u ook op SVn Starterslening.

Aanvragen

Een aanvraagverzoek kunt u indienen bij de gemeente door onderstaand formulier in te vullen. Hiervoor logt u in met DigiD.

DigiD linkVerzoek starterslening

Hoe gaat het verder?

Na beoordeling van de aanvraag ontvangt u een toe- of afwijzing. Als u een toewijzing heeft ontvangen, kunt u digitaal de starterslening aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Zij voeren voor alle deelnemende Nederlandse gemeenten de starterslening uit.

Heeft u vragen?

Neem contact op met Ria van Oosterhout via R.vanOosterhout@gemeentemaasgouw.nl voor meer informatie.