Sport en bewegen is goed voor onze gezondheid. Dat weet iedereen. Wat u misschien nog niet weet is dat binnen onze gemeente veel sportieve initiatieven zijn voor jong en oud!

Benieuwd wat er allemaal te doen is? Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  • de beweegpleinen in Maasgouw;
  • Sportcoach Maasgouw;
  • JOGG Maasgouw;
  • ‘Iedereen kan sporten’ (voor mensen met een beperking);
  • Beweegaanbod Maasgouw;
  • HealthyLIFE.

Beweegpleinen

Op een Beweegplein kunt u, in de open lucht, alleen of in een groep zelf aan uw gezondheid en conditie werken. 

Waar vindt u van onze beweegpleinen?

  • Linne (Nieuwe Markt)
  • Maasbracht (Neutrale Hoek - op het plein voor de Brede School)
  • Wessem (Kloosterlaan - bij Zorgcentrum Proteion St. Jozef)

Sportcoach Maasgouw

Rachel Vogels is sportcoach van Wel.kom Maasgouw(externe link). Als sportcoach houdt ze kids na school bezig met sporten en bewegen. Tijdens de schoolvakanties organiseert ze samen met Myouthic en Bibliocenter sportieve evenementen onder de naam Springstof(externe link)

Sportcoach Rachel ondersteunt basisscholen met bewegen en sporten en helpt hen bij het organiseren van bijvoorbeeld Koningsspelen en de Sportdag. Ook verenigingen kunnen bij haar terecht voor vragen en advies. U bereikt Rachel op 06 - 34 00 04 15 of via r.vogels@welkom.nu

Houd de Facebookpagina van Springstof(externe link) in de gaten voor alle evenementen! 

JOGG Maasgouw

Elk kind verdient een goede start. Ook in Maasgouw. Want een gezonde leefstijl, daar heeft u uw hele leven plezier van!

Daarom is er JOGG: gezonde jeugd, gezonde toekomst actief in Maasgouw. JOGG Maasgouw wil er samen met ouders, scholen en kindcentra, verenigingen, bedrijven en instellingen voor zorgen dat alle kinderen in de gemeente Maasgouw een gezonde start kunnen maken.

Meer informatie

Sharon Wolfs is regisseur van JOGG Maasgouw. U kunt contact met haar opnemen op 06 - 43 25 37 03 of via s.wolfs@welkom.nu. Kijk ook eens op JOGG Maasgouw(externe link) en de Facebookpagina(externe link).

Beweegaanbod Maasgouw

Bent u op zoek naar het sport- en beweegaanbod (van verenigingen) in Maasgouw? Ga dan naar Sport in Maasgouw(externe link)

Bent u 55 jaar of ouder?

Dan is MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) hét platform waar u moet zijn voor sporten en bewegen. Op de website van MBvO(externe link) vindt u een overzicht van het beweegaanbod voor de 55-plusser in Limburg: meer dan 1100 beweeggroepen begeleid door deskundige lesgevers of vrijwillige begeleiders.

HealthyLIFE

HealthyLIFE wil een actieve leefstijl en gezond voedingspatroon bevorderen voor 18-plussers. Daarom staan bewegen, gedrag, voeding en positieve gezondheid centraal. HealthyLIFE is in het bijzonder bedoeld voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) én een (matig) verhoogd risico op CVRM of DM2 of volwassenen met obesitas (BMI > 30). Doorverwijzing van deelnemers gebeurt door huisartsen en praktijkondersteuners.

Meer informatie vindt u op healthyLIFE(externe link). De beweegcoaching van het HealthyLIFE programma valt onder Wel.Kom Maasgouw.