Heeft u of uw partner dementie? Of bent u mantelzorger van iemand met dementie? Dan kunt u een steuntje in de rug goed gebruiken.

Hulp bij Dementie Midden-Limburg

Hulp bij Dementie Midden-Limburg helpt mensen met dementie en hun partner of mantelzorger. Met de begeleiding van Hulp bij Dementie kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De partner of mantelzorger krijgt ondersteuning om om te gaan met de ziekte.

U krijgt een vaste begeleider – een casemanager of trajectbegeleider – die u informatie en advies geeft. Ook helpt de casemanager u bij het kiezen van de juiste zorg. Is er meer zorg nodig? Dan zorgt de casemanager ervoor dat de zorg goed op elkaar wordt afgestemd en dat alle zorgaanbieders goed samenwerken.

De huisarts verwijst u naar Hulp bij Dementie.

Kijk voor meer informatie op deze website

Alzheimer Café

In Maasgouw is een Alzheimer Café. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor iedereen die met dementie te maken heeft. De bijeenkomsten zijn gezellig én informatief. Elke keer is er een deskundige spreker over een boeiend onderwerp. U komt er in contact met lotgenoten en er zijn professionele hulpverleners aan wie u vragen kunt stellen.

Alzheimer Café Maasgouw

Het Alzheimer Café Maasgouw organiseert bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Dit is elke tweede maandag van de maand in Maasbracht (De Herberg, Sintelstraat 23). De zaal is open vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 en eindigt om 21:30.

Bekijk hier de aankomende activiteiten(externe link)

Tip! Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten? Dan kunt u zich via de website van Alzheimer Nederland(externe link) abonneren op de digitale nieuwsbrief.

Contactgegevens Alzheimer Café Maasgouw

U kunt contact opnemen met de vrijwilligers van het Alzheimer Café via alzheimerCafeMaasgouw@gmail.com of telefonisch via 06 - 54 38 88 47.