In Maasgouw werken we hard aan het behoud en herstel van de biodiversiteit. Daar zijn we trots op! Dat doen we bijvoorbeeld door overbodige verharding te vervangen door groen. Die groene plekken beheren we zo ecologisch mogelijk. Dat betekent dat we sommige gebieden netjes onderhouden, maar anderen de ruimte geven om te floreren op een natuurlijke wijze. Maar hier stopt het niet. U kunt uw tuin vergroenen door een gratis plantenpakket aan te vragen!

Samen met onze inwoners kunnen we nog meer bijdragen aan het herstel van de biodiversiteit in Maasgouw. Door het vergroenen van de eigen tuinen!

Plantenpakketten: Gratis voor Maasgouwse Inwoners!

Om inwoners te ondersteunen bij deze groene missie, stelden we gratis plantenpakketten beschikbaar. Dit bleek zo’n succes dat alle 200 plantenpakketten in een mum van tijd waren aangevraagd. We zijn blij om te zien hoeveel mensen betrokken zijn bij het behoud van onze biodiversiteit en het vergroenen van onze gemeente. 

Voor degenen die zich op tijd hebben aangemeld: gefeliciteerd! U kunt op 30 september een prachtig inheems plantenpakket ophalen. Degenen die niet op tijd waren om een plantenpakket te bemachtigen willen we bedanken voor hun interesse en enthousiasme. Houd onze kanalen in de gaten voor toekomstige initiatieven en acties om samen onze gemeente nog groener te maken!

Samen maken we Maasgouw groener en gezonder. Dank u wel voor uw geweldige steun!

Waarom kiezen voor inheemse planten?

In Maasgouw alleen al leven meer dan 160 soorten wilde bijen. Ze zijn vaak afhankelijk van bepaalde inheemse planten. Veel sierplanten voldoen niet aan hun eisen. Daarom willen we het gebruik van inheemse planten aanmoedigen. Niet alleen in openbare groene ruimtes, maar ook in jullie eigen tuinen. Inheemse planten zijn net zo prachtig als sierplanten, maar ze zijn van onschatbare waarde voor bijen.

Samen kunnen we de natuur in Maasgouw herstellen. Doe mee, vergroen uw tuin, en laat de biodiversiteit bloeien als nooit tevoren!