Het Bibliocenter Maasbracht is meer dan een bibliotheek. Je kan hier ook cursussen volgen of terecht voor hulp. Maar natuurlijk kun je hier ook nog steeds boeken lezen en lenen. 

Boeken en e-books lenen en lezen

Je kan bij de bibliotheek terecht om boeken te lenen. Via de website van het Bibliocenter(externe link) lees je hoe je dat doet en wat het kost. In Maasgouw vind je locaties in Maasbracht, Heel en Linne. De actuele openingstijden(externe link) vind je op de site van Bibliocenter.

Bibliotheek Maasbracht (hoofdlocatie in Maasgouw)

Suikerdoossingel 49
6051HN Maasbracht

Jeugdbibliotheek de Hoeksteen

Neutrale Hoek 4 h
6051KX Maasbracht

Bibliotheek Heel

Sportparklaan 56
6097 CW Heel

Bibliotheek Linne

Linnerhof 36 (in basisschool de Triangel)
6067 EJ Linne

Cursussen voor iedereen

Iedereen is welkom bij Bibliocenter. Er is echt van alles te doen, voor alle leeftijden. Je kunt deelnemen aan heel veel leuke activiteiten! De agenda(externe link) is weer goed gevuld. Een bibliotheekabonnement is voor deelname aan activiteiten niet nodig.

Welke cursussen zijn er?

De volgende cursussen worden (doorlopend) aangeboden:

Informatiepunt digitale overheid

  • Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan langs. In de agenda(externe link) zie je wanneer het spreekuur is.

Tel mee met taal

  • Taal: je hebt het elke dag nodig. Lezen en schrijven is niet voor iedereen even gemakkelijk. Ken je iemand die graag beter Nederlands wil leren spreken, schrijven of lezen? Of wil je zelf je kennis van de Nederlandse taal verbeteren? Volg dan de gratis taalcursus Tel mee met taal bij Bibliocenter. 
  • Locatie en tijdstip: Bibliocenter Heel op woensdag 9.30 – 11.30 uur. Bij de Spil Maasbracht op dinsdag 9.30 – 11.30 uur
  • Meer informatie via Toos Jenniskens - c.jenniskens@bibliocenter.nl

Taalcafé

  • Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom langs bij het Taalcafé in Heel of Maasbracht. Hier kun je op een leuke, ontspannen manier samen oefenen met de Nederlandse taal.
  • Locatie en tijdstip: Bibliocenter Heel,  elke maandag van 10.00 – 11.30 uur en De Spil Maasbracht, elke woensdag van 10.00 – 11.30 uur
  • Meer informatie via digitaalhuis@bibliocenter.nl 

Andere cursussen

  • Er worden nog meer gratis cursussen en activiteiten verzorgd. Zoals voorlezen voor peuters, de babybieb of cursussen, zoals 'omgaan met de smartphone'. 
  • Kijk in de agenda van Bibliocenter(externe link) van een actueel overzicht.

Contact en meer informatie

Bibliotheek Maasbracht

Suikerdoossingel 49
6051 HN Maasbracht
Telefoon: 088 - 24 32 000
E-mail: maasbracht@bibliocenter.nl
Website: www.bibliocenter.nl(externe link)