Bibliocenter Maasbracht is meer dan een bibliotheek. Bibliocenter organiseert regelmatig lezingen, informatiebijeenkomsten en cursussen. Zo kun je er terecht met uiteenlopende vragen en voor hulp bij digitale vaardigheden of computergebruik. Maar natuurlijk kun je hier ook nog steeds boeken en tijdschriften lezen en lenen. 

Boeken en e-books lenen en lezen

Je kan bij de bibliotheek terecht om boeken, tijdschriften films en muziek te lenen. Via de website van  Bibliocenter(externe link) lees je hoe je dat doet en wat het kost. In Maasgouw vind je locaties in Maasbracht, Heel en Linne. De actuele openingstijden(externe link)  vind je op de site van Bibliocenter.

Jeugd tot 18 jaar gratis lid van de bibliotheek  

Voor jonge mensen mogen de kosten geen drempel zijn. Bovendien willen we het lezen stimuleren. Tot 18 jaar kunnen alle jongeren gratis gebruik maken van wat de bibliotheek fysiek en online te bieden heeft. 

Boek-aan-Huis

Wil jij je boeken liever thuisbezorgd krijgen? Dat kan! Met een Boek-aan-huis abonnement heb je altijd de leukste boeken in huis, zonder dat je er de deur voor uit hoeft.

Iedereen is welkom bij Bibliocenter 

Er is echt van alles te doen, voor alle leeftijden. Je kunt deelnemen aan heel veel leuke activiteiten! Een bibliotheekabonnement is voor deelname aan activiteiten niet nodig.

Informatiepunt Digitale Overheid 

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan langs!

Studie – en werkplekken 

In de bibliotheek kun je prima studeren, zelfs als je geen lid bent. Er zijn studieplekken en je kunt gebruikmaken van computers om te werken. Je kunt ook je eigen laptop of tablet meenemen, er is gratis WiFi.

Cursussen voor iedereen 

Welke cursussen zijn er zoal? Bibliocenter biedt een breed scala aan cursussen, zowel online als in de klas, voor beginners en experts. Er is voor ieder wat wils!

Ga direct naar de agenda(externe link)

Welke cursussen zijn er?

  • Computercursus Digisterker/Digivitaler: Nederland digitaliseert. De bibliotheek helpt. Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV, de Belastingdienst of de Zorg? De gratis Digisterker/Digivitaler cursus helpt je op weg.
  • Klik & Tik is bedoeld voor mensen die niet of nauwelijks met de computer kunnen werken. Deze computercursus is gratis. Er wordt gewerkt in kleine groepen. Klik & Tik is een oefenprogramma dat via filmpjes stap voor stap uitlegt hoe de pc en internet werken, hoe je formulieren invult en websites leest. Je werkt in je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren vrijwilliger. 
  • Tel mee met Taal: je hebt het elke dag nodig. Lezen en schrijven is niet voor iedereen even gemakkelijk. Ken je iemand die graag beter Nederlands wil leren spreken, schrijven of lezen? Of wil je zelf je kennis van de Nederlandse taal verbeteren? Volg dan de gratis taalcursus Tel mee met taal bij Bibliocenter. 
  • Taalcafé: wil je beter Nederlands leren spreken? Kom langs bij het Taalcafé in Heel of Maasbracht. In het Taalcafé oefen je op een leuke, ontspannen manier samen de Nederlandse taal. Je praat in een gezellige sfeer met elkaar over gewone dingen zoals werk, eten en drinken, hobby’s en gezondheid. Iedereen is welkom. 
  • Er worden nog meer gratis cursussen en activiteiten verzorgd. Voorlezen voor peuters bijvoorbeeld en de babybieb of cursussen zoals 'omgaan met de smartphone'. 

Contact en meer informatie

Bibliotheek Maasbracht (hoofdlocatie in Maasgouw)

Suikerdoossingel 49
6051 HN Maasbracht
Telefoon: 088 - 24 32 000
E-mail: maasbracht@bibliocenter.nl
Website: www.bibliocenter.nl(externe link)

Jeugdbibliotheek de Hoeksteen

Neutrale Hoek 4 h
6051KX Maasbracht

Bibliotheek Heel

Sportparklaan 56
6097 CW Heel

Bibliotheek Linne

Linnerhof 36 (in basisschool de Triangel)
6067 EJ Linne