Gezellige terrasjes langs het water, boten kijken in de Prins Mauritshaven, slenteren aan de oever van de Maas. Centraal in een waterrijk gebied ligt het pittoreske Wessem.

Wessem

Het “ons kent ons-gevoel” biedt een veilige haven voor de ruim 2.000 inwoners. En toch voel je je vrij door het water, de ruimte, de rust.

Wessem heeft een rijke geschiedenis die je terugziet in de gezellige straatjes. Het marktplein is het hart van Wessem, enkele straten verder ligt de basisschool. Ook in deze kern van Maasgouw zijn de inwoners actief in sport en muziek. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in speeltuin De Roetsj.

Wessem heeft een actieve Dorpsraad.

Duik de geschiedenis in

In de kern vind je verschillende monumentale woonhuizen uit de 16e, 18 en 19e eeuw. Wessem is groot geworden door de scheepvaart. De gunstige ligging in een bocht van de Maas maakte Wessem tot belangrijke handelsplaats. In de 12e eeuw kreeg ze dan ook stadsrechten.

Dat het de inwoners van Wessem vroeger goed ging, zie je aan de gebouwen. Hoe hoger het woonhuis, des te welvarender de bewoners. Vandaag de dag proef je de historie terug in de intieme, nostalgische sfeer van het mooie Wessem.