Open dag

Open Monumentendag 2024

Datum
tot
Locatie
Maasgouw

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland, en dus ook in Maasgouw, gratis toegankelijk voor iedereen!

1,3 Miljoen bezoekers

De VriendenLoterij Open Monumentendag wordt ieder jaar in het tweede (volledige) weekend van september georganiseerd door stichting Nederland Monumentenland in samenwerking met meer dan 300 lokale comités en 18.000 vrijwilligers door het hele land. Het evenement trekt jaarlijks circa 1,3 miljoen bezoekers. Tijdens Open Monumentendag worden duizenden monumenten in Nederland opengesteld voor het grote publiek, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. 

Thema 'Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen'

Niet alleen openen de duizenden monumenten gratis hun deuren, er worden ook ontelbaar veel activiteiten georganiseerd: tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen, muziekvoorstellingen maar ook veel activiteiten voor jongeren.Open Monumentendag maakt deel uit van een groter geheel, de European Heritage Days (EHD). De European Heritage Days benoemen voor elk jaar het overkoepelende thema voor Open Monumentendag. Het thema voor 2024 is 'Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen'.

Overzicht van activiteiten

Ga voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten naar: Bezoek gratis een monument - Open Monumentendag

Wilt u zelf deelnemen aan de Open Monumentendag 2024 in Maasgouw, neem dan contact op met Carla Daniëls via carladaniels@hartvanlimburg.nl of bel naar 0475 - 56 10 85 (VVV Thorn). Een kans voor eigenaren om hun unieke monument te laten zien en bezoekers te laten genieten van alle schoonheid die normaal achter gesloten deuren blijft!