Ohé en Laak

Houd je van de natuur en het dorpsleven in een veilige omgeving? Dan voel je je zeker thuis in Ohé en Laak.

Ohé en Laak

Ruim 800 dorpsgenoten genieten elke dag van deze idyllische parel. Samen met Stevensweert vormt dit dorp het ‘Eiland in de Maas’. Het eiland is ongeveer 5 km lang en 2,5 km breed. De plassen die ontstaan zijn uit zand- en grindwinning zijn prachtig voor water- en natuurrecreatie.

Ervaar de cultuurhistorie

Vooral in Laak is de oorspronkelijke lintbebouwing nog goed herkenbaar. In het dorp liggen enkele mooie historische boerderijen, waaronder de 18e eeuwse Maasdalhoeve Huize Geno in Ohé en Het Witte Huis in Laak.

Er zijn verschillende fietsroutes die door Ohé en Laak lopen. Met het veerpontje De Walborgh kun je per fiets of te voet de oversteek maken naar België.

Ohé en Laak en Stevensweert behoorden tot de bezittingen van de graven Van den Bergh. Graaf Herman Frederik bouwde rond het midden van de 17de eeuw kasteel Walburg. Rond 1920 werd dit imposante complex gesloopt. Het Sint Anna kapelletje dat bij dit kasteel werd gebouwd is nog altijd te zien op de hoek van het weggetje naar de Hompesche Molen.

Het edelmanshuis Hasselholt met een jaartalsteen uit 1548 werd van een dreigende ondergang gered door een restauratie rond 1970. Het bevat mooie gevels met kenmerken uit de gotiek en de Maaslandse renaissance.

Ohé en Laak

Sla de kaart over en ga naar de tekstversie van: Ohé en Laak

Tekstversie

Ohé en Laak

Locatie

Ohé en Laak

O.L. Vrouw Geboorte Kerk

Locatie

Kerkstraat 4
6109 AM Ohé en Laak
Bezoek de website