Het Maasgouwpanel is het online burgerpanel van gemeente Maasgouw. Wij horen graag uw mening over ontwikkelingen, het beleid en de dienstverlening van de gemeente Maasgouw. Dat doen wij via online onderzoeken die u per e-mail ontvangt. Inwoners van gemeente Maasgouw kunnen zich hiervoor aanmelden.

Hoe meld ik me aan?

Woont u in de gemeente Maasgouw en bent u ouder dan 18 jaar? Wilt u uw mening geven over allerlei ontwikkelingen en meedenken over de toekomst van Maasgouw? Klik dan op onderstaande link om u meteen in te schrijven. U krijgt dan een aanmeldformulier te zien in Exploratio.

Aanmelden voor het Maasgouwpanel

Na uw aanmelding sturen wij u een bevestiging toe en een korte vragenlijst. Hierna ontvangt u enkele keren per jaar via e-mail een vragenlijst. Dit kan over allerlei onderwerpen gaan, van duurzaamheid tot het afvalbeleid. 

Vragen en antwoorden

Hieronder vindt u een aantal vragen en antwoorden over het Maasgouwpanel.

Wat is Maasgouwpanel?

Het Maasgouwpanel is een opiniepanel waar de mening van inwoners en ondernemers uit gemeente Maasgouw centraal staat. Alle inwoners en ondernemers uit de gemeente kunnen zich hiervoor aanmelden.

Hoe werkt het online onderzoek precies?

Wanneer u bent ingeschreven als panellid krijgt u, als er een vragenlijst voor u klaarstaat, via e-mail automatisch een uitnodiging voor deelname. In de uitnodiging kunt u direct doorklikken naar de vragenlijst. U bent niet verplicht om deel te nemen. U ontvangt per onderzoek éénmalig een herinnering. 

Moet ik aan elk onderzoek meedoen?

Nee, u bent nergens toe verplicht. Als u een uitnodiging van ons krijgt en u kunt of wilt op dat moment niet deelnemen, dan kunt u de uitnodiging gewoon negeren en verwijderen. Het is natuurlijk mogelijk dat u ons e-mailbericht over het hoofd heeft gezien. Daarom zullen wij u bij geen reactie vaak wel een herinnering sturen. Ook die herinnering mag u negeren. Al vinden we het natuurlijk heel fijn als u wel deelneemt!

Hoe vaak krijg ik een onderzoek?

U ontvangt enkele keren per jaar via e-mail een vragenlijst. Het invullen van een vragenlijst duurt meestal tussen de 5 tot 15 minuten. De geschatte benodigde tijd wordt van tevoren aangegeven. Het is ook mogelijk een vragenlijst tussentijds af te breken en op een later tijdstip af te maken.

Welk soort persoonlijke informatie wordt gevraagd en waarom?

Na inschrijving ontvangt u een korte instap-enquête. Hierin vult u enkele persoonlijke gegevens in, zoals uw geslacht, leeftijd en woonplaats. Deze gegevens zijn erg belangrijk om de onderzoeksresultaten zinvol te interpreteren. Daarnaast is het van belang dat wij voor de onderzoeken een groep mensen uitnodigen die een goede afspiegeling vormt van de samenleving. Zo zorgen wij ervoor dat de conclusies, die op basis van de onderzoeken worden getrokken, ook gelden voor de gehele gemeente. 

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Deelname aan het Maasgouwpanel is altijd anoniem. Uw naam of e-mailadres worden nooit gekoppeld aan de antwoorden die u geeft tijdens de onderzoeken. De opdrachtgevers van de enquêtes krijgen nooit toegang tot die gegevens, tenzij u hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. De uitkomsten van een enquête worden samengevat gerapporteerd (dus niet: ‘meneer Jansen heeft aangegeven dat…’, maar: ‘43% van de respondenten vindt dat…’).

U krijgt geen andere e-mails of reclame toegestuurd als u zich inschrijft of als u aan onderzoeken deelneemt! Uw e-mailadres wordt nooit aan derden verkocht of voor andere doeleinden gebruikt. 

Deelnemen, wijzigingen of afmelden

Wilt u gegevens wijzigen of u afmelden? Hieronder leest u hoe u dit doet.

Hoe wijzig ik mijn e-mailadres?

Stuur een e-mail met uw oude en nieuwe e-mailadres naar communicatie@gemeentemaasgouw.nl . Wij wijzigen dit voor u.

Ik wil mij afmelden. Hoe doe ik dat?

Voor uitschrijving stuurt u een e-mail naar communicatie@gemeentemaasgouw.nl. Wij zullen dan uw gegevens verwijderen en u daarvan op de hoogte brengen.

Ik krijg een foutmelding of loop vast. Wat moet ik doen?

Neem contact op met communicatie@gemeentemaasgouw.nl . Wij proberen u verder op weg te helpen!

Meer informatie

Heeft u een andere vraag of wilt u meer weten? Neem dan contact op met het team communicatie via communicatie@gemeentemaasgouw.nl of telefonisch via 0475 - 85 25 00.