Festival

Cinema Mosa in Heel

Datum
tot
Locatie
Heel

Een uniek filmfestival met inspirerende films over de Maas, haar geschiedenis en uitdagingen. Ook in Heel strijkt Cinema Mosa neer; geniet van prachtige (kort)films, docu's en historisch beeldmateriaal. 

Maasdocumentaires (+ introductie over de Romeinse oversteekplaats over de Maas bij Heel)   

In ‘De Maas de baas’ zoekt de politiek journalist Jos van den Broek van L1 bewoners op en brengt de emoties over de Maas in beeld. ‘Grensmaas, tot de dood en verder’ is een project dat hij samen met cameraman Ben Brack realiseerde. Hier staat het project Grensmaas en de band van de bewoners met de rivier centraal. Beide documentaires leveren indrukwekkende én ontroerende beelden op.    

De vertoning van de documentaires wordt voorafgegaan door een introductie van een kwartiertje over de Romeinse oversteekplaats over de Maas in Heel. Tussen de twee documentaires is er tijd voor een koffie of drankje.  Organisatie: Heemkring Heel. 

  • Wanneer: Woensdag 2 oktober 2024 om 19.30 uur
  • Locatie: Cultureel centrum Don Bosco, Heel 
  • Prijs: € 5 inclusief kop koffie, vrije inkom voor leden van Heemkring Heel  
  • Tickets: reservatie via secretaris@heemkringheel.nl   

Cinema MOSA Biosbus 

In de rondreizende Cinema MOSA biosbus speelt een compilatie met verrassende oude en nieuwe beelden. Stukjes uit oude reisreportages worden afgewisseld met nieuwe dronebeelden of fragmenten uit natuurdocumentaires. Elk op zijn manier verbonden met de Maas. Een voorstelling duurt 25 minuten en is gratis.Vrije ingang ter plekke, reservatie heeft voorrang   

  • Wanneer: Maandag 30 september
  • Reserveer je plekje om: 13:00 - 13:30 - 14:00 - 14:30 - 15:00 - 15:30 - 16:00 - 16:30 via secretaris@heemkringheel.nl   
  • Locatie: Parkeerplaats van cultureel centrum Don Bosco in Heel

Cinema Mosa vindt plaats van 27 september t/m 6 oktober 2024, zowel in Nederland als in België. Kijk voor alle andere locaties en activiteiten op Cinema MOSA | RivierPark Maasvallei