HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Wet maatschappelijke ondersteuning  |  Mantelzorgwaardering

Mantelzorgwaardering

Bent u mantelzorger voor iemand uit Maasgouw? Dan kunt u in aanmerking komen voor een mantelzorgwaardering. Dit jaar ontvangen mantelzorgers in plaats van een geldbedrag cadeaubonnen die u bij Maasgouwse ondernemers kunt inwisselen. Aanvragen kan tussen 1 mei en 31 december 2021.

Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • U verleent langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week niet gebruikelijke onbetaalde zorg aan een naaste (degene die mantelzorg ontvangt);
  • De zorgvrager woont in Maasgouw
  • U staat als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg Maasgouw geregistreerd.
  • U kunt als mantelzorger maar éénmaal de waardering ontvangen, onafhankelijk van het aantal mensen waarvoor u mantelzorger bent.

Maasgouwse cadeaubonnen

Dit jaar ontvangen mantelzorgers in plaats van een geldbedrag cadeaubonnen die bij Maasgouwse ondernemers ingewisseld kunnen worden. De waarde blijft €175. Veel ondernemers hebben het moeilijk in deze tijd. Vorig jaar is de campagne Koop lokaal gestart om inwoners te stimuleren om vooral bij lokale ondernemers inkopen te doen. Door de mantelzorgwaardering uit te keren in de vorm van Maasgouwse cadeaubonnen geven we hier een extra impuls aan. Deze cadeaubonnen zijn nieuw en worden nu ontwikkeld. Naar verwachting zijn de bonnen vanaf 1 juli beschikbaar. U kunt de mantelzorgwaardering wel al vanaf nu aanvragen. Vanaf 1 juli staat op de website ook een lijst met deelnemende ondernemers.

Aanvraagformulier mantelzorgwaardering

Een mantelzorgwaardering voor 2021 kunt u aanvragen van 1 mei t/m 31 december 2021 door onderstaand formulier in te vullen op te sturen.

Klik hier om de mantelzorgwaardering aan te vragen

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze mantelzorgondersteuners Carl Lahaije of Björn Maessen.
Zij zijn te bereiken via mantelzorgers-vrijwilligers@gemeentemaasgouw.nl of (0475) 85 25 00.