Huiskamer Plus

Actief en vitaal zijn en blijven. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het vaak niet. Als u ouder wordt en soms de dag niet meer goed doorkomt. U niet meer kunt deelnemen aan het verenigingsleven, een beperking heeft of als u kampt met vergeetachtigheid, kan uw leefwereld snel klein worden.

Een fijne dagbesteding, zoals Huiskamer Plus kan dit voorkomen. In de Huiskamer Plus ontmoet u gelijkgestemden. Een kaartje leggen, een oude hobby weer oppakken, of juist iets nieuws leren. Of gewoon gezellig met elkaar kletsen. Het is allemaal mogelijk in de huiselijke sfeer van de Huiskamer Plus. Per keer kunnen ongeveer 20 personen terecht in de Huiskamers. Ook is er professionele begeleiding aanwezig.

Dagindeling Huiskamers Plus

Het dagprogramma loopt van 9.30 uur tot 16.30 uur. Het is ook mogelijk om een gedeelte van de dag te komen. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur kan er samen een warme maaltijd gegeten worden en is er de mogelijkheid om even te rusten. Het programma voor de rest van de dag is wisselend. Bij het invullen van het programma wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Bij activiteiten kunt u denken aan:

  • Koffie drinken
  • Samen de krant doornemen
  • Creatieve activiteiten zoals schilderen, handwerken, figuurzagen of bloemschikken
  • Spelen van spellen, geheugentraining, een wandeling maken of gymnastiekoefeningen
  • Culturele activiteiten zoals muziek maken
  • Het verzorgen van de maaltijd

Kosten

Deelname is gratis. Alleen als u gebruik maakt van de warme maaltijd betaalt u €7,- per keer.

Huiskamers Plus in Beegden en Maasbracht

Huiskamer Plus Beegden

  • Gemeenschapshuis ’t Leuke, Leukenstraat 6
  • Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur
  • Telefoon 06 13 70 74 49
  • E-mail: HuiskamerPlusBeegden@gmail.com

Opening en open dagen Huiskamer Plus Beegden

Op woensdag 20 september wordt de Huiskamer Plus in Beegden officieel geopend. Om de opening te vieren zijn er op dinsdag 26, woensdag 27 en vrijdag 29 september 2017 open dagen. Op deze dagen staat tussen 9.30 en 16.30 uur de koffie en een stukje vlaai klaar. Tijdens deze open dagen kunt u kennis maken met de activiteiten van de huiskamer, zoals knutselen, geheugentraining en een kaartje leggen. Wilt u komen, maar heeft u geen vervoer? laat het ons dan weten!

Huiskamer Plus Maasbracht

Vrijwilliger worden?

Vindt u het leuk om mee te helpen op één of meerdere dagdelen in een van de Huiskamers Plus? Dat zou fijn zijn! U kunt hiervoor contact opnemen met de begeleiding. Of loopt u een keer binnen tijdens de openingstijden.

Vragen of meer informatie?

Spreekt deze besteding van de dag u aan? Als u wilt deelnemen aan één van de Huiskamers Plus bent u van harte welkom. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Dit kan wel. U kunt zich dan aanmelden via de contactgegevens van de betreffende locatie. Als u nog vragen heeft of meer informatie wilt kunt u contact met ons opnemen of loopt u een keer binnen tijdens de openingstijden.