HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Werk & inkomen  |  Gratis hulp bij geldproblemen

Gratis hulp bij geldproblemen

Door de coronacrisis kan uw inkomen minder worden of wegvallen. Merkt u dat u moeite heeft om rond te komen? Heeft u weinig reserves? Maakt u zich zorgen? Zoek dan hulp! Het is heel belangrijk dat uw geldproblemen niet groter worden. In de gemeente Maasgouw zijn verschillende manieren om hulp en advies te krijgen. Alle hulp is gratis.

SchuldHulpMaatje

Mensen met betalingsproblemen, dreigende schulden en zorgen over hun financiën kunnen voor ondersteuning terecht bij de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje. Ook ondersteunen de vrijwilligers bij het schuldenvrij blijven. Kijk voor meer informatie over Stichting Schuldhulp Maasgouw op schuldhulpmaasgouw.nl of neem contact op met de coördinator via 06-51 11 93 56.

Schuldhulpverlening Plangroep

Heb je schulden, dan kan een professionele schuldhulpverlener van Plangroep je helpen om je problemen op te lossen. Deze hulp is gratis. Plangroep werkt vanuit Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht. Maak een afspraak via het algemene nummer van de gemeente: (0475) 85 25 00 of meld je aan via maasgouw@plangroep.nl.

Andere hulp

Je kunt ook bij het Sociaal Wijkteam of het Algemeen Maatschappelijk Werk in Maasgouw terecht. Zij helpen je met de passende oplossing bij vragen over financiën / schulden en de aanpak van de persoonlijke gevolgen hiervan. In verband met de coronamaatregelen is het spreekuur op afspraak. Deze kan telefonisch (088-65 60 600) of via de website www.amwml.nl gemaakt worden. Het Sociaal Wijkteam is te bereiken via (0475) 85 25 00 of via sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl.