HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Sociaal Wijkteam Maasgouw

Sociaal Wijkteam Maasgouw

Heeft u vragen over uw gezondheid, mantelzorg, voorzieningen, eenzaamheid of dagbesteding? Of kent u iemand die volgens u ondersteuning nodig heeft? Inwoners van Maasgouw kunnen hun vraag of probleem bespreken met het sociaal wijkteam.

Het sociaal wijkteam denkt met u mee

Samen met u gaat het sociaal wijkteam op zoek naar de best passende oplossing voor uw vraag of probleem. Daarbij wordt gekeken wat u samen met familie, buren, vrienden en kennissen kunt doen.

Mogelijk kunnen ook algemene voorzieningen, zoals was- en strijkservice, huiskamerprojecten of eetpunten ingezet worden. Wanneer dat niet voldoende is, wordt professionele ondersteuning geregeld. Het sociaal wijkteam draagt er aan bij dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en meedoen in de samenleving. Ook als er sprake is van belemmeringen. Dit doen zij door ondersteuning te bieden dicht bij huis, bij u in de wijk en met uw familie, vrienden en kennissen. U kunt gratis gebruik maken van het sociaal wijkteam.

Samenstelling

In het sociaal wijkteam werken generalisten, Wmo-adviseurs, wijkverpleegkundigen en MEE-consulenten samen. Ieder met specifieke deskundigheid en ervaring. Indien nodig worden andere professionals ingeschakeld. U krijgt een contactersoon die zorgt voor een goede afstemming tussen de deskundigen. Dit geldt ook wanneer meerdere gezinsleden hulp nodig hebben.

Bereikbaarheid sociaal wijkteam

Het wijkteam is telefonisch bereikbaar via (0475) 85 25 00 en per mail via sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl. Een medewerker van het wijkteam komt bij voorkeur bij u thuis of op een andere plek die voor u vertrouwd is, langs om uw vraag te bespreken. U kunt zich bij het gesprek laten bijstaan door iemand die u vertrouwt of uw situatie goed kent, bijvoorbeeld door een familielid, mantelzorger of goede kennis.

Spreekuur

Tot slot is het ook mogelijk om gebruik te maken van het spreekuur van het sociaal wijkteam.  Het spreekuur van het sociaal wijkteam is op:

  • Donderdag: van 13.00 tot 14.30 uur in het gebouw van AMW/CJG, Zandkuilweg 8 in Maasbracht
  • Vrijdag: van 13.00 tot 14.30 uur in gemeenschapshuis ’t Leuke, Leukenstraat 6 in Beegden

Let op, vanaf 1 september 2017 is het Maatschappelijk Advies Punt (MAP) onderdeel van het Sociaal wijkteam. Hiermee veranderen de tijden van het spreekuur in Maasbracht. Het Sociaal wijkteam houdt in Maasbracht op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur spreekuur in het gemeentehuis.