HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Samenstelling Sociaal wijkteam  |  Wmo-adviseurs

Wmo-adviseurs

Carl Lahaije en Björn Maessen zijn als Wmo-adviseur in het Sociaal wijkteam actief op verschillende gebieden. Mantelzorgers kunnen bij hen terecht voor informatie, een luisterend oor of om de mogelijkheden te bespreken om de mantelzorg (tijdelijk) uit handen te geven.

Inzet van vrijwilligers en vergroten van sociale contacten

Maar ook kunt u bij de Wmo-adviseurs terecht als u informatie wilt over regelgeving, advies nodig heeft over uw persoonlijke situatie of ondersteuning wenst als het u zelf even niet lukt. De Wmo-adviseurs hebben kennis van de vele ondersteuningsmogelijkheden in Maasgouw. Ze kunnen u helpen bij de inzet van vrijwilligers, een plezierige invulling van uw dag of bij het vergroten van uw sociale contacten.

Zijn er oplossingen in het eigen dorp? Of kan het Steunpunt Vrijwilligers iets betekenen? De Wmo-adviseur bekijkt samen met u of mantelzorgers, familie, vrienden of vrijwilligers u kunnen ondersteunen daar waar u (nog) geen professionele zorg ontvangt. Indien nodig, worden andere leden van het Sociaal wijkteam ingeschakeld om samen naar uw vraag te kijken.