HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Samenstelling Sociaal wijkteam  |  Ondersteuner mantelzorgers en (zorg)vrijwilligers

Ondersteuner mantelzorgers en (zorg)vrijwilligers

Carl Lahaije en Björn Maessen zijn als Ondersteuner mantelzorgers en zorgvrijwilligers in het Sociaal wijkteam actief. Zorgvrijwilligers en mantelzorgers kunnen bij hen terecht voor informatie, een luisterend oor of om de mogelijkheden te bespreken om de zorg (tijdelijk) uit handen te geven.

Van inzet van vrijwilligers tot het vergroten van sociale contacten

De ondersteuners kunnen informatie geven over regelgeving en advies in verband met uw persoonlijke situatie. Ook kunnen samen zij met u kijken welke ondersteuning mogelijk is als het u zelf even niet lukt. Zij weten wat er allemaal beschikbaar is in Maasgouw. Ze kunnen u helpen bij de inzet van vrijwilligers, een plezierige invulling van uw dag of bij het vergroten van uw sociale contacten.

Hulp dichtbij en op maat

Zijn er oplossingen in het eigen dorp? Of kan het Steunpunt Vrijwilligers iets betekenen? De ondersteuner bekijkt samen met u of mantelzorgers, familie, vrienden of vrijwilligers u kunnen ondersteunen daar waar u (nog) geen professionele zorg ontvangt. Indien nodig, worden andere leden van het Sociaal wijkteam ingeschakeld om samen naar uw vraag te kijken.

Contact

U kunt contact opnemen met Carl Lahaije en Björn Maessen via mantelzorgers-vrijwilligers@gemeentemaasgouw.nl