HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Samenstelling Sociaal wijkteam  |  Consulenten MEE

Consulenten MEE

Consulenten van MEE ondersteunen mensen met een beperking of chronische ziekte. Het uitgangspunt is ‘Gewoon meedoen’,  ook als u of uw kind een beperking of chronische ziekte heeft.  Zij kennen de mogelijkheden en weten waar u tegenaan loopt. Of het nu gaat om opvoeding, werk, wonen, geldzaken of regelgeving.

Zo kunnen zij u uitleg geven over ingewikkelde zaken, staan naast u en denken mee om samen een gepaste vorm van ondersteuning en/of een oplossing te vinden. Hierbij gaan we uit van wat u wenst van wat u nodig heeft of zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te zijn. Als het kan met hulp van uw familie, vrienden en andere betrokkenen.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

U kunt ook bij MEE terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning als u bijvoorbeeld een (keukentafel)gesprek heeft met de gemeente. Een cliëntondersteuner van MEE bereidt samen met u het gesprek voor en is tijdens het gesprek ook aanwezig. De cliëntondersteuner let erop dat u uw situatie goed en volledig uitlegt en luistert mee of u antwoord krijgt op al uw vragen. Deze hulp is gratis en zij zijn onafhankelijk van de gemeente. De consulenten van MEE zijn hiervoor te benaderen via het Sociaal Wijkteam, kijk hiervoor op de pagina van het Sociaal Wijkteam of op de website van MEE.

Wet langdurige zorg (Wlz)

Heeft u een Wlz-indicatie en heeft u vragen over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm? Of heeft u al zorg bij een zorgaanbieder, maar wilt u die veranderen of bent u daar niet tevreden over? Dan helpt MEE u verder. Gratis en onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoor.