HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Samenstelling Sociaal wijkteam  |  Consulenten MEE

Consulenten MEE

Consulenten van MEE ondersteunen mensen met een beperking of chronische ziekte. Het uitgangspunt is ‘Gewoon meedoen’,  ook als u of uw kind een beperking of chronische ziekte heeft.  Zij kennen de mogelijkheden en weten waar u tegenaan loopt. Of het nu gaat om opvoeding, werk, wonen, geldzaken of regelgeving.

Zo kunnen zij u uitleg geven over ingewikkelde zaken, staan naast u en denken mee om samen een gepaste vorm van ondersteuning en/of een oplossing te vinden. Hierbij gaan we uit van wat u wenst van wat u nodig heeft of zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te zijn. Als het kan met hulp van uw familie, vrienden en andere betrokkenen.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

U kunt ook bij MEE terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning als u bijvoorbeeld een (keukentafel)gesprek heeft met de gemeente. Een cliëntondersteuner van MEE bereidt samen met u het gesprek voor en is tijdens het gesprek ook aanwezig. De cliëntondersteuner let erop dat u uw situatie goed en volledig uitlegt en luistert mee of u antwoord krijgt op al uw vragen. Deze hulp is gratis en zij zijn onafhankelijk van de gemeente.

Wet langdurige zorg (Wlz)

Heeft u een Wlz-indicatie en heeft u vragen over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm? Of heeft u al zorg bij een zorgaanbieder, maar wilt u die veranderen of bent u daar niet tevreden over? Dan helpt MEE u verder. Gratis en onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoor.