HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Jeugdhulp  |  Onafhankelijke vertrouwenspersoon voor cliënten Jeugdhulp

Onafhankelijke vertrouwenspersoon voor cliënten Jeugdhulp

Logo AKJ

Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je denkt dat je er niet over kunt praten met de hulpverlener of met de desbetreffende instelling, dan is het goed om te weten dat je terecht kunt bij een vertrouwenspersoon van het Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ).

Het AKJ is er voor alle cliënten die te maken hebben met de Jeugdhulp en onder de Jeugdwet vallen. Jongeren, ouders én verzorgers kunnen een beroep doen op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon werkt voor een aparte stichting (het AKJ) en is dus niet in dienst van een jeugdzorginstelling of de gemeente.

Rol vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal, informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij een gesprek met de gemeente of een jeugdzorginstelling en/of de klachtencommissie. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is altijd gratis.

Vraag of klacht? Zo bereik je het AKJ

Op www.akj.nl vind je meer informatie en alle contactgegevens. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via het nummer (088) 55 51 000. Speciaal voor jongeren is er de mogelijkheid om te chatten met een vertrouwenspersoon. Dat kan van maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur.