HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Iedereen kan sporten

Iedereen kan sporten

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten, ook mensen met een beperking. Iedereen kan Sporten zet zich in voor mensen met een visuele, auditieve, lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen zoals autisme.

Iedereen Kan Sporten wil de drempels wegnemen om te gaan sporten. Het doel is om de sportdeelname door jeugdigen en volwassenen vanuit de doelgroep te verhogen én het vergroten van het sportaanbod voor mensen met een beperking. Iedereen Kan Sporten ondersteunt structureel sportaanbod zoals het x-team van handbalverenging Maasgouw f g-voetbalteams. Daarnaast ondersteunt Iedereen Kan Sporten bij alle randvoorwaarden zoals vervoer, toegankelijkheid van sportaccommodaties of het vinden van het juiste aanbod.

Regioconsulent Pauline Schrooten

Pauline Schrooten is als regioconsulent het aanspreekpunt voor verenigingen, onderwijsinstellingen en organisaties. En ook voor individuele vragen met betrekking tot sportactiviteiten voor mensen met een beperking.

Meer informatie

Iedereen Kan Sporten is een samenwerking tussen de Midden-Limburgse gemeenten Maasgouw, Echt-Susteren, Leudal, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert en het Huis voor de Sport Limburg. Voor meer informatie of als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Pauline Schrooten (paulineschrooten@roermond.nl). Of kijk voor meer informatie op www.ikkansporten.nl.