HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Dementie  |  Alzheimer Café

Alzheimer Café

In Maasgouw zijn we gestart met een Alzheimer Café. Een Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met een team van vrijwilligers en professionals worden de Alzheimer Cafés voorbereid en georganiseerd. 

Alzheimer Café in Maasgouw

Het streven is dat het Alzheimer Café in Maasgouw vanaf mei 2020 iedere 2e maandag van de maand gehouden wordt in de Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht. Een Alzheimer Café is een maandelijkse ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met dementie. De sfeer is informeel en gemoedelijk, net als in een gewoon café. Iedere bijeenkomst heeft een inspirerend, informatief en soms confronterend thema. Bezoekers kunnen rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies, contact met lotgenoten én gezelligheid. Ook zijn er professionele hulpverleners aanwezig die je vragen kunt stellen.

Op 17 februari 2020 was er een bijeenkomst voor vrijwilligers over de opzet van Alzheimer Café. Bekijk hieronder het item dat Omroep ML5 hierover gemaakt heeft.

Vrijwilligers

Om het Alzheimer Café in Maasgouw te kunnen organiseren zijn we op zoek naar vrijwilligers die de avonden willen leiden, coördinatoren, gastheren- en vrouwen en vrijwilligers voor de communicatie/PR over deze avonden. Voor meer informatie of om u op te geven als vrijwilliger kunt u contact opnemen met Björn Maessen via 06 - 52 66 95 65 of b.maessen@gemeentemaasgouw.nl.