HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Dementie  |  Alzheimer Café

Alzheimer Café

In Maasgouw willen we starten met een Alzheimer Café. Een Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met een team van vrijwilligers en professionals worden de Alzheimer Cafés voorbereid en georganiseerd. Om het Alzheimer Café in Maasgouw te kunnen organiseren zijn we op zoek naar vrijwilligers die de avonden willen leiden, coördinatoren, gastheren- en vrouwen en vrijwilligers voor de communicatie/PR over deze avonden. Spreekt dit u aan? Kom dan naar de startbijeenkomst op maandag 17 februari! 

Programma bijeenkomst 17 februari

Tijdens de bijeenkomst licht wethouder Wilms toe waarom het van belang is dat ook in de gemeente Maasgouw een Alzheimer Café komt.  U krijgt meer informatie over de opzet in Maasgouw en wat u hierin kunt betekenen. De avond is zo opgezet dat u de sfeer kunt ervaren van een Alzheimer Café. In Roermond wordt al jaren met succes Alzheimer Cafés georganiseerd. Kees Spapens, de gespreksleider van deze avonden vertelt hier meer over. Ook zijn vertegenwoordigers van Alzheimer Nederland aanwezig om iets te vertellen over de ziekte dementie.

Datum, tijdstip en Locatie

De bijeenkomst is op maandag 17 februari om 19.30 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht. U bent van harte welkom. Voor meer informatie of om u aan te melden als vrijwilliger kunt u contact opnemen met projectleider Björn Maessen via 06 52 66 95 65 of b.maessen@gemeentemaasgouw.nl.

Alzheimer Café in Maasgouw

Het streven is dat het Alzheimer Café in Maasgouw vanaf mei 2020 iedere 2e maandag van de maand gehouden wordt in de Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht. Een Alzheimer Café is een maandelijkse ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met dementie. De sfeer is informeel en gemoedelijk, net als in een gewoon café. Iedere bijeenkomst heeft een inspirerend, informatief en soms confronterend thema. Bezoekers kunnen rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies, contact met lotgenoten én gezelligheid. Ook zijn er professionele hulpverleners aanwezig die je vragen kunt stellen.

Vrijwilligers

Om het Alzheimer Café in Maasgouw te kunnen organiseren zijn we op zoek naar vrijwilligers die de avonden willen leiden, coördinatoren, gastheren- en vrouwen en vrijwilligers voor de communicatie/PR over deze avonden.