HOME  |  Wonen & Leven  |  Milieu  |  Zonnekaart

Zonnekaart

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen of een zonneboiler en woont u in de gemeente Maasgouw? Maak dan gebruik van de Zonnekaart; een online tool die de voordelen van zonnepanelen voor uw specifieke locatie in kaart brengt.

Ga naar www.maasgouw.zonnekaart.nl en zoek op de digitale kaart uw adres op. Vervolgens krijgt u onder meer informatie over de geschiktheid van uw dak voor zonnepanelen, de terugverdientijd, de opbrengst in geld en energie die uw panelen kunnen opbrengen en de mogelijkheid om een zonneboiler te monteren.

Zonnepanelen of een zonneboiler op het dak zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Direct na plaatsing merkt u een maandelijkse besparing op uw energierekening. De hoogte van dit bedrag hangt af van de ligging van het dak.

Hoe werkt de Zonnekaart?

De Zonnekaart verwerkt verschillende gegevens zoals hoogtes, de hoeveelheid zon-inval en aanwezige schaduwobjecten, om een inschatting te maken over hoeveel zonnepanelen op een dak passen, hoeveel elektriciteit deze kunnen opwekken en of een zonneboiler interessant voor u is. Inwoners van de gemeente Maasgouw krijgen met de Zonnekaart snel een indicatie of zonnepanelen of een zonneboiler interessant voor hen zijn.