HOME  |  Wonen & Leven  |  Werk in uitvoering  |  Werkzaamheden kabels & leidingen  |  Maasbracht: Vervanging gasleiding Raadhuisstraat

Maasbracht: Vervanging gasleiding Raadhuisstraat

Van week 1 (4 januari) tot en met week 7 (19 februari) 2021 door aannemer BAM in opdracht van Enexis Netbeheer werkzaamheden te Maasbracht, de oude gasleidingen worden vervangen. De werkzaamheden zijn afgestemd met de Gemeente Maasgouw.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De verwachting is dat medio februari 2021 de werkzaamheden gereed zijn. Dit is voor een deel ook van b.v. de weersomstandigheden. Hier deur is het erg moeilijk om een exacte planning te maken. Wilt u graag weten bij de ontwikkeling van de straat , kunt u altijd informeren bij de uitvoerder van BAM.

Waarom duren de werkzaamheden zo lang?

We kunnen de gasleidingen niet in een keer in zijn geheel vernieuwen, dat gaat in delen. We willen er ook voor zorgen dat de situatie veilig is en blijft.

Kan ik nog wel maken van gas?

Het is een van de gaswinning (enkele uren) wordt onderbroken. Dit is voor de overzetten van de gas-aansluit van de huidige hoofdleiding op de nieuwe aangelegde hoofdleiding. Deze onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.30 uur. In deze gevallen brengt de aannemer u persoonlijk op de hoogte van deur middel van een kort.

Kan ik nog wel maken van stroom?

We voeren hier werkzaamheden uit aan de gasleidingen. U kunt gewoon blijven blijven maken van elektriciteit.

Doet mijn verwarming het nog wel?

Als wij tijdelijk het gas naar uw huis van bedrijf onderbreken, werken onder andere uw cv-ketel, gasfornuis, kachel en boiler niet meer. Zet van de verwarming wat hoger en sluit ramen, deuren en gordijnen om warmte binnen te houden. We doen er alles aan om de tijd dat u geen gas hebt zo kort te houden.

Uw aanwezigheid is noodzakelijk?

Nee, u wordt van te voren persoonlijk geïnformeerd en middels een brief. Hierin staat de gehele procedure in de hoofdkraan sluit en hoe u de gasleiding kunt ontluchten. I.v.m. CORONA worden alle veiligheidsregels en het klantcontact van de klant. In de korte die u ontvangt staat alles beschreven over.

Hoofdgaskraan dichtdraaien?

Uw hoofdgaskraan moet de werkzaamheden worden dichtgedraaid. Dit is op de dag dat het gas voor u wordt afgesloten. U wordt nog niet persoonlijk geïnformeerd door een medewerker van BAM. Als wij starten met onze werkzaamheden gaan we bij elk pand langs om er zeker van zijn dit is gebeurd. Bent u op dit moment niet thuis? Draai de hoofdgaskraan dan van de zelf dicht. De hoofdgaskraan zit bij de gasmeter. Het is een rode van gele knop, hendel van draaiwiel. En wilt u een briefje op de voordeur hangen dat u dit gedaan? Zie aangaande hoofdkraan en ontluchten gasleiding.

Welke hinder kan ik nog meer van de werkzaamheden?

Tijdens de uitvoering kunt u werkverkeer van de schansen in uw straat aantreffen. Dit kan u laatste hebben van trillingen van lawaai.

Overlast op straat?

Ondervindt u (geluids-)overlast in de straat. Voor vragen wij uw begrip

Is mijn vuilcontainer?

Ja deze wordt van de dag. Echter kan het zijn dat voor uw huis de werkzaamheden, het is dan de vuilcontainer daar te plaatsen waar geen werkzaamheden. Vraag aan de medewerkers van BAM waar dit dan de beste geplaatst kan worden.

Blijft mijn woning van winkel bereikbaar?

De werkzaamheden worden er getracht om de zoveel van het verkeer te laten gaan. Helaas zijn altijd niet alle parkeerplaatsen te gebruiken. Uw auto kunt u in de omgeving parkeren. Alle panden blijven wel te voet en met de fiets aan de hand bereikbaar. Uw oprit naar de woning kan enige tijd geblokkeerd zijn deur de graafwerkzaamheden. De aannemer is een van de beste van de deur. Het kan voorkomen dat er borden worden geplaatst voor het omleiden van verkeer.

Overzichtskaart aanleg gasleiding:

 

Meer informatie?

Voor vragen kunt u terecht bij klantenservice van Enexis Netbeheer Tel: 088 857 70 00 tussen 08:00 uur en 17:00 uur.