HOME  |  Wonen & Leven  |  Verkeer

Verkeer

Verkeersmaatregelen

Verkeersmaatregelen worden gepubliceerd op de website www.limburgbereikbaar.nl. Hier vindt u de verkeersmaatregelen die specifiek voor Maasgouw gelden. Ook kunt u de verkeersmaatregelen in de rest van Limburg raadplegen. U kunt zien welke weg is afgesloten of waar er aan de weg wordt gewerkt. 

Verkeersontheffingen

Onder bepaalde omstandigheden kunt u in aanmerking komen voor een ontheffing voor onder andere stopverboden, inrijverboden, parkeerverboden, berijden voetpad/fietspad en dergelijke.

Gehandicaptenparkeerplaats

Als u gehandicapt bent en u kunt uw auto moeilijk voor uw deur parkeren, dan kunt u bij de gemeente een aanvraag voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats indienen.

Verkeersspreekuur

Tijdens het verkeersspreekuur kunt u aan medewerkers van de gemeente en de politie vragen stellen en kunt u knelpunten bespreken met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren.

Parkeervergunning

In de historische kern van Thorn mag, met uitzondering van de betaalde parkeerplaatsen aan de Waterstraat en Meers, alleen nog geparkeerd worden door vergunninghouders. Bewoners en bedrijven die geen beschikking hebben over parkeergelegenheid bij hun pand, kunnen een parkeervergunning aanvragen indien zij woonachtig zijn of gevestigd zijn in dit gebied.

Openbare laadpalen voor elektrische auto's

Meer informatie over laadpunten voor duurzaam rijden en het aanvragen van een laadpunt leest u hier.