HOME  |  Wonen & Leven  |  Verenigingen  |  Richtlijnen sporten vanaf 29 april

Richtlijnen sporten vanaf 29 april

Het kabinet heeft de mogelijkheden voor het buitensporten verruimd. Gemeenten en sportclubs kregen de opdracht om in overleg de verruiming goed te organiseren.

Samen met de 15 betrokken gemeenten heeft de Veiligheidsregio Limburg Noord een protocol opgesteld voor het buitensporten voor kinderen en jongeren. Met een regionaal protocol worden lokale verschillen voorkomen.

Veel sportclubs zijn aangesloten bij een sportbond. Vanuit deze sportbonden zijn ook al richtlijnen aan de clubs toegestuurd, passend bij de desbetreffende sport. Het protocol van de Veiligheidsregio heeft betrekking op het sporten in totaal, ook als het niet bij een sportclub is.

Het protocol geeft daarnaast ook aan dat bijvoorbeeld leden van binnensportverenigingen georganiseerd buiten kunnen gaan sporten, of zich kunnen aansluiten bij trainingen verzorgd door een buitensport-vereniging. Dit betreft ook jeugdverenigingen (zoals Scouting en Jong Nederland) als ze spelactiviteiten aanbieden die op bewegen gericht zijn.

Binnensportaccommodaties gesloten blijven. Dit geldt ook voor binnen- en buitenzwembaden en fitnessruimtes. Douches, kleedkamers en kantines blijven overal gesloten.

Doe melding van activiteiten

Wanneer u gaat sporten met jongeren in de openbare ruimte of op een sportaccommodatie, dan moet u hiervan melding maken bij de gemeente. Dit kan door het formulier 'Meld hier uw sportactiviteit aan' te downloaden en in te vullen. De melding dient uiterlijk 1 werkdag voorafgaand aan de sportactiviteit te worden gedaan.

Hieronder vindt u het protocol en een overzicht met vragen en antwoorden van de Veiligheidsregio Limburg-Noord over de richtlijnen voor sporten vanaf 29 april. Voor andere vragen en verdere informatie kunt u contact opnemen met Ellen van den Boogaart: e.vandenboogaart@gemeentemaasgouw.nl.