HOME  |  Wonen & Leven  |  Projecten  |  Verbouwing van het gemeentehuis

Verbouwing van het gemeentehuis

Impressie nieuwe voorgevel gemeentehuis Maasbracht

Het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht wordt verbouwd. In verband met deze verbouwing is het gemeentehuis tijdelijk gehuisvest aan de Kruisweg 32 in Maasbracht.

Het gemeentehuis wordt met name aan de binnenkant helemaal veranderd. Dit komt de dienstverlening aan inwoners ten goede. Na de verbouwing is het gemeentehuis voor iedereen goed toegankelijk. Bezoekers worden ontvangen in een klantvriendelijke overzichtelijke open ruimte. In deze ruimte zijn ook de balies van burgerzaken en vergunningen. De huidige raadszaal is in het voormalige gemeentehuis in Heel. Door het gemeentehuis in Maasbracht efficiƫnt in te richten, ontstaat er na de verbouwing voldoende ruimte voor een raadszaal. Dit heeft als bijkomend voordeel dat deze ruimte, buiten de raadsvergaderingen om, ook voor andere dingen gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld als trouwlocatie of voor vergaderingen.

Kruisweg 32
6051 HL Maasbracht

Het correspondentieadres blijft postbus 7000, 6050 AA Maasbracht.

• Werkzaamheden

De verbouwing is opgedeeld in meerdere fasen. Als eerste zijn interne sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn onder andere tussenwanden en verlaagde plafonds eruit gehaald. Op maandag 18 december 2017 startte aannemer Maasveste officieel met de werkzaamheden aan het gemeentehuis in Maasbracht. Als voorbereiding is op 11 december aanstaande rondom het gebouw de bouwplaats ingericht. Het is nodig om aan de voorkant van het gemeentehuis ook een deel van de bouwplaats te hebben, deze kan in sommige situaties tijdelijk  vergroot worden voor kraanwerkzaamheden.

• Afsluiten Raadhuisstraat

In verband met de werkzaamheden is de Raadhuisstraat afgesloten voor verkeer. Voor bewoners van de Raadhuisstraat geldt een algehele ontheffing van dit verbod.

• Planning

Met de bouwwerkzaamheden is de aannemer ongeveer 6 maanden bezig. Als de werkzaamheden klaar zijn kan het pand ingericht worden. We gaan ervan uit dat het gemeentehuis aan de Markt in juli 2018 weer open is.

• Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen over de verbouwing? Neem dan contact op met projectleider Jacinto Holten, via (0475) 85 25 00 of info@gemeentemaasgouw.nl. Like op Facebook www.facebook.com/verbouwinggemeentehuis om de laatste ontwikkelingen te volgen.