HOME  |  Wonen & Leven  |  Trouwen  |  Trouwlocaties

Trouwlocaties

Sinds 1 juli 2020 kunt u in heel Maasgouw trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Er zijn ook een aantal bijzondere trouwlocaties waaruit u kunt kiezen.  Alle andere kosten kunt u vinden op de pagina Kosten huwelijk.

Locaties

Sinds 1 juli 2020 kunt u in heel Maasgouw trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een geluksplek
  • een monumentale molen
  • een mooie plek in de natuur
  • uw eigen huis of tuin (indien mogelijk met de dan geldende coronamaatregelen, momenteel is dit helaas niet mogelijk)

Voor alle locaties geldt dat ze voor iedereen toegankelijk en veilig moeten zijn. Daarvoor bent u zelf verantwoordelijk. Ook mag de ceremonie de openbare orde niet verstoren. Daarnaast moet de eigenaar/beheerder instemmen dat u gebruik maakt van deze locatie om uw plechtigheid te laten voltrekken.

Trouwambtenaar

Aan gemeente Maasgouw zijn een aantal Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand (babsen) verbonden. In goed overleg met de betrokken partners wordt bekeken welke trouwambtenaar beschikbaar is en het meest aansluit bij uw wensen.

Maar u mag ook iemand anders kiezen, zoals een vriend, vriendin of familielid. Hij of zij wordt dan "Trouwambtenaar voor één dag". In dat geval gelden er extra regels. Voorwaarde is wel dat deze persoon al benoemd moet zijn of zijn geweest als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Wij vragen u daarom om in dit geval de aankondiging minimaal 4 maanden van tevoren te doen. Geef in de aankondiging duidelijk aan dat u het huwelijk door iemand anders dan onze eigen babsen wilt laat voltrekken.

Benieuwd wat er allemaal moet gebeuren? Of heeft u vragen over de locatie of andere zaken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Trouwen in gemeentehuis Maasbracht

Er kan getrouwd worden in de trouwzaal van ons gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht.