HOME  |  Wonen & Leven  |  Milieu  |  Subsidie voor energiebesparing

Subsidie voor energiebesparing

groen huisje energiebesparing

Het Rijk heeft sinds 15 september een nieuwe subsidie van 60 miljoen voor energiebesparing geopend. Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Ze moeten dan minstens twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of HR++glas.

De subsidie wordt gegeven op de isolatiekosten, uitgevoerd door een kwalitatief en prijstechnisch goed bedrijf. Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Ook subsidie voor aanvullende maatregelen

Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren en energiezuinige kozijnen. Wie zijn hele huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement. Meer informatie over de subsidie vindt u op www.rvo.nl. De subsidie aanvragen kan via www.mijn.rvo.nl.

Investeringssubsidie duurzame energie

Wilt u zelf duurzame energie opwekken? Sinds eind vorig jaar is voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel een investeringssubsidie duurzame energie beschikbaar. Voor meer informatie over deze subsidie kunt u kijken op www.rvo.nl.