HOME  |  Wonen & Leven  |  Milieu  |  Stimuleringsbijdrage oplaadpaal elektrische fietsen

Stimuleringsbijdrage oplaadpaal elektrische fietsen

Gemeente Maasgouw wil duurzaamheid voor inwoners, recreanten en ondernemers stimuleren. Daarom wil ze het elektrisch fietsen op zonne-energie bevorderen en is er een stimuleringsregeling vastgesteld om oplaadpalen op zonne-energie (PV-oplaadpalen) te bevorderen.

De bijdrage wordt toegekend aan ondernemers die een openbaar toegankelijke oplaadpaal op zonne-energie voor elektrische fietsen aanschaffen. Inwoners en recreanten in de gemeente kunnen zo hun elektrische fietsen, scooters en scootmobielen opladen met duurzame energie. De bijdrage is een bijdrage van 25%, met een maximum van € 1.000,- in de kosten van de aanschaf en het plaatsen van een PV-oplaadpaal voor elektrische fietsen. De ondernemer kan deze subsidie combineren met andere fiscale voordelen voor bedrijven (regeling MIA en VAMIL), waardoor de oplaadpaal een betaalbare investering wordt.

Wat moet ik doen om voor deze subsidie in aanmerking te komen?

• De voorwaarden, verplichtingen en procedure van de bijdrageregeling  kunt u onderstaand downloaden. U kunt deze tevens opvragen bij het Publiekscentrum, Markt 36, Maasbracht.
  • Vervolgens vraagt u offertes op bij bedrijven die de PV-oplaadpalen voor fietsen kunnen plaatsen en installeren en maakt u een keuze.
  • U vult het aanvraagformulier stimuleringsbijdrage PV-oplaadpaal (pdf, 177 kb) in en stuurt het met de bijbehorende documenten (zie formulier) op naar gemeente Maasgouw, Postbus 7000, 6050 AA Maasbracht.
  • Indien de aanvraag aan de gestelde voorwaarden voldoet, ontvangt u een beschikking waarbij de bijdrage wordt verleend.
  • U geeft het geselecteerde bedrijf opdracht voor het plaatsen van de PV-oplaadpaal voor elektrische fietsen.
  • U stuurt de factuur en het betaalbewijs naar de gemeente samen met het vaststellingsformulier stimuleringsbijdrage PV-oplaadpaal (pdf, 174 kb). Als u aan alle verplichtingen heeft voldaan, vindt vaststelling van de bijdrage plaats.

Het maximale budget is € 7.500, dus wees er snel bij!